Gece Körlüğü Erkeklerde Daha Sık Görülüyor!

Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, travmalara bağlı oluşan göz hastalıklarının erkeklerde daha sık görüldüğünü belirtti.

Gece Körlüğü Erkeklerde Daha Sık Görülüyor!
24 Mart 2016 Perşembe 15:13

 Göz bozukluklarında kadın erkek ayrımının genelde olmadığını belirten Op.Dr. Şeyda Atabay, “Gözlük takmayı gerektiren sorunlarda hipermetropi, miyopi, astigmatizmayı aynı sıklıklarda görebilmekteyiz. Göz bozukluklarında genetik ve çevresel etkenler önemlidir.

Bu durum kadın ve erkekleri aynı sıklıkta etkilemektedir. Göz kapak bozuklukları yine kadın ve erkeklerde aynı sıklıklarda görülürken tedavide kadınların daha etkin olduklarını ve göz kapak bozukluklarından daha fazla yakındıklarını görmekteyiz. Katarakt bozuklukları yine özellikle çevresel koşullardan etkilenir ve cinsiyet ayrımı göstermez.

Keratokonus hastalığı yani gözün en öndeki kornea tabakasının incelerek bombeleşme gösteren hastalığı genelde kadınlarda daha sık olarak izlenmektedir. Göz kuruluğu olarak bilinen gözde batma yanma ağrı ile kendini gösteren hastalık özellikle menapoz sonrası kadınlarda sık görülmektedir. Irsi bir hastalık olan gece körlüğü ya da tavuk karası olarak adlandırılan retinitis pigmentoza sadece erkeklerde görülürken, kadınlar sadece hastalıkta geni taşırlar. Yine erkelerde sıkça rastlanılan bir hastalık olan santral seröz retinopati olarak isimlendirilen hastalık ani görme bozukluklarına sebep olmaktadır. Orta yaş stresli erkelerde sık olarak görülmektedir.

Tiroid hastalıklarının gözü etkilemesi kadınlarda daha sık olabilmektedir. Travmalara bağlı oluşan göz hastalıkları bunlar göz içi kanamaları, dekolman, göz yırtılmaları erkeklerde daha sık görülmektedir” diye konuştu.

Kaynak: milliyet.com.tr

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.