Fotoğrafta beyaz çıkan göz bebeği neyi işaret ediyor?

Eğer fotoğraflarda, gözbebeği karanlıkta parlayan kedi gözü gibi beyaz gözüküyorsa...

Fotoğrafta beyaz çıkan göz bebeği neyi işaret ediyor?
11 Ağustos 2016 Perşembe 14:42

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Onkoloji Enstitüsü Çocuk Hematoloji Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rejin Kebudi, “Fotoğraf çektiğinizde çocuğunuzun göz bebeklerinin bir tanesi kırmızı, diğeri beyaz çıkıyorsa bir cins göz kanser görülme olasılığı yüksektir. Bu cins kanserler erken saptanınca fakat ömür değil, görme yetisi de kurtulabilir” dedi.

 
Kebudi yaptığı bildirimde, çocukluk çağı kanserlerinin tüm yaşlardaki kanserlerin yüzde 2’sini oluşturduğunu ifade etti.
 
Prof. Dr. Rejin Kebudi, birtakım belirti ve bilgilerin birçok kere kanser dışında da görüldüğünü ve bu sebepten kaynaklı ailelerin panik yapmadan sıhhat kuruluşuna başvurarak muayene ve tetkiklerini yaptırmasını önererek, çocukluk döneminde en fazladan görülen göz içi kanser türü “Retinoblastom” karşıt da dikkatli olunmasını ikazında bulundu.
 
Erken konulan teşhisin tedavide başarı oranını arttırdığını altını çizen Kebudi, şu şekilde konuştu:
 
“Fotoğraf çektiğinizde çocuğunuzun göz bebeklerinin bir tanesi kırmızı diğeri beyaz çıkıyorsa bir cins göz kanseri görülme olasılığı yüksektir. Bu cins kanserler erken saptanınca fakat ömür değil, görme yetisi de kurtulabilir. Bu cins hallerde çocuğu göz doktoru da görmelidir. Özellikle çekilen fotoğraflarda göz bebeği kırmızı görünür. Bu göz arkasındaki damarların kırmızı olduğundan dolayıdır. Eğer fotoğrafta çocuğun göz bebeği kırmızı yerine beyaz görünüyorsa kanserden ötürü göz arkasında kireçlenme oluşuyor bu da fotoğrafa o şekilde yansıyor demektir.”

Kaynak : trthaber.com

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.