Diyabetsavar kontak lens

Google, diyabet hastalarına özelakıllı kontak lensini görücüye çıkardı.

Diyabetsavar kontak lens
28 Ocak 2014 Salı 12:00

Google, şeker hastaları için akıllı bir kontakt lens ortaya çıkardı. Lens, hastaların glikoz seviyesini gözyaşlarından analiz edebiliyor. Google'ın bu sayede, şeker hastalarına iğne ve kan olmadan kendi durumlarını izlemenin kolay bir yolunu sunuyor. Dünyadaki 19 kişiden biri diyabet hastası.

Diyabet hastaları için en erken uyarı aracı potansiyelini araştıran Google, "Glikoz düzeylerinin belirli eşiklerin üstü veya altından geçtiğini göstermek için yanabilir küçük entegre LED ışıklar geliştiriyoruz" dedi.

Küçük kablosuz çip ve iki tabaka arasına sıkıştırılmış glikoz sensörlü kontakt lens , "Biyouyumlu malzemelerden üretildi. Prototip, saniyede bir şeker ölçme işlemi gerçekleştirebiliyor.

Google bu teknoloji için hala erken olduğunu ama prototipi geliştirmek için yardımcı olacak çok sayıda klinikle araştırma çalışmalarını tamamladığını duyurdu. Şirket, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'yle (FDA) de görüşüyor.
Uluslararası Diyabet Federasyonu'na göre, 2035 yılına kadar dünyada 10 kişiden biri diyabet hastası olabilir.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.