Dijital Göz Zorlanmasının Belirtileri Nelerdir?

Dijital göz zorlanması, bilgisayar, televizyon, tablet, telefon ve sair ekranlara uzun süre bakıldığında oluşuyor.

Dijital Göz Zorlanmasının Belirtileri Nelerdir?
27 Ekim 2015 Salı 14:44


Yeni yapılan bir araştırma, 1981-1996 yılları arasında doğanların önemli bir kısmının ‘dijital göz zorlanması’ sorunu yaşadığı anlaşıldı.

Bu yıllar arasında doğan yaklaşık her 10 kişiden dördü günde en az dokuz saatlerini bir dijital cihazın ekranına bakarak geçiriyormuş…

Ve bu kişilerin gözlerinin ciddi bir sağlık riskiyle karşı karşıya olduğu ortaya çıktı. The Vision Council tarafından yapılan bir çalışmaya göre:

Y kuşağı olarak adlandırılan bu gruba dahil bireylerin yüzde 68’inin “digital eye strain” olarak adlandırılan rahatsızlıktan yakındıkları belirtildi.

Dijital ekranlardaki “HEV” ışığı (mavi ışık) da genel olarak bu göz zorlanmasını arttırıyor.

Dijital göz zorlanmasının belirtileri arasında göz yorgunluğu, kuruluğu, kırmızılığı, tahrişi, bulanık görüş, göz sulanması ve baş ağrıları yer alıyor.

Dijital göz zorlanmasının önüne geçmenin en basit yolunun dijital ekranlara bakmaya olabildiğince çok ara vermek olduğu belirtiliyor.

Gerçi bu araların tam olarak hangi sıklıklarla alınmasına dair farklı görüşler var.

Vision Council, her 20 dakikada 20 saniyelik bir ara verilmesi ve en az 5-6 metre uzakta bulunan bir noktaya bakılmasını öneriyor…


Kaynak: seferia.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.