Çocuklarda lens kullanımı kaç yaşında olmalı

Çocukların hızlı büyümesi ve vücudun daha tam şeklini almış olmaması nedeniyle, ona en uygun lens bir uzman göz doktoru tarafından belirlenmelidir.

Çocuklarda lens kullanımı kaç yaşında olmalı
18 Ağustos 2016 Perşembe 09:00

Çocukların hareketli dünyası özellikle yüksek derecelerde göz bozukluklarına sahip olan çocukların gözlük kullanmasını zorlaştırabiliyor ve gözlüğün verdiği rahatsızlık derslerden tutun da sosyal hayata kadar pek çok alanı etkileyebiliyor. Bu nedenle çocuklarının gözlük yerine lens kullanmasını isteyen aileler mevcut ancak her dileyenin maalesef bu imkanı elde etmesi mümkün değil.

Lens 7-8 yaşlarından itibaren çocuklarda fiziksel olarak kullanılabiliyor ancak bu yaşlarda henüz sorumluluk duygusu tam olarak gelişmediğinden ve lensin gerektirdiği dikkatli bakımın atlanması ihtimalinden dolayı doktorlar bu yaşlarda lens kullanımını pek önermiyorlar.

12-15 yaş aralığına gelen çocuklar bu konuda çok daha sorumluluk almayı bilecekleri için doktora danışıldıktan sonra çocuğunuz lens kullanabilir ve gerekli temizliği muhafaza ederek sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilir.

Lens kullanmak çocuğunuzun pek çok alanda avantaja sahip olmasını sağlayacaktır elbette. Özellikle görsel olarak daha iyi olan lensler çocuğunuzun daha yüksek bir özgüvene sahip olmasını sağladığı gibi, gözlük camı ve çerçevesini taşımadığı için ağırlığa ve sürekli temizlemeye olan ihtiyaç da yok denecek kadar az olur.

Eğer görsel olarak öğrenen ve uyarılan bir çocuğunuz varsa lensin sağladığı daha temiz görüntü pek çok alanda daha başarılı olmasına da sebep olabilir. Ayrıca spor, dans gibi hareketli uğraşlara sahip olan çocuklar kendilerine uygun lensleri kullandıkları sürece herhangi bir lens düşmesi gibi sorun yaşamazlar ve gözlükteki kırılma gibi riskleri egale etmiş olurlar.

Elbette çocuğunuzun lens kullanımında dikkatedilmesi gerekenler de var. Özellikle çocukların hızlı büyümesi ve vücudun daha tam şeklini almış olmaması nedeniyle onun için en uygun olan lensler uzman bir göz doktoru tarafından belirlenmelidir.

Çocuğunuzun kullanım kılavuzundaki bazı noktaları anlamama ya da yanlışlıkla atlama riskine karşılık olarak talimatları siz de incelemeli ve gerekli yerlerde ona bu konuda yardımcı olmalısınız. Lenslerin unutularak gece uykusuna yatılması veya eksik temizlik ciddi göz sorunlarına sebep olabilmektedir.

Ayrıca göz bozukluğu gibi rahatsızlıklar olmadıkça mümkün mertebe estetik amaçlı lenslerin kullanımından kaçınılmalıdır. Gözde meydana gelecek herhangi bir sulanma, görüş bozukluğu, alerji belirtisi olduğunda acilen doktorunuzu bilgilendirmeli ve ilgili sağlık kuruluşuna başvurmalısınız.

Lenslerin kullanımının zor olacağı durumlarda veya herhangi bir kayıp riskine karşılık yine de çocuğunuzun yanında gözlüklerini taşıması acil durumlarda kurtarıcı bir ihtiyaç haline de gelebilir. Ona bu sorumluluk bilincini vermeye ve kavramasına yardımcı olmaya çalışın.

Kaynak : kafekadinca.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nur - 5 yıl önce
Cok iyi
Avatar
muhamed - 4 yıl önce
çok güzel anlatmışsınız
Avatar
Derin - 4 yıl önce
Çok iyi anlatmışsınız da her renk lens her göze uyarmı onu anlamadım cevabı alabilirmiyim cevabı bilen varsa
Avatar
Sezen karaoğlu - 4 yıl önce
Peki doktora sorunca yazar demi
Avatar
Talha - 4 yıl önce
Çok iyi çok sevindim lens takabileceğim için
Avatar
Sıdıka - 2 yıl önce
Öncelikle Çok teşekkür ederim. çok yardımcı oldunuz merak ettiğim herşey bu yazınızı okuyarak daha anladım.