Çocuklarda Kontak Lens Kullanımı

7-8 yaşlarından itibaren çocuklarda fiziksel olarak kullanılabiliyor...

Çocuklarda Kontak Lens Kullanımı
15 Temmuz 2014 Salı 10:32

Çocukların hareketli dünyası özellikle yüksek derecelerde göz bozukluklarına sahip olan çocukların gözlük kullanmasını zorlaştırabiliyor ve gözlüğün verdiği rahatsızlık derslerden tutun da sosyal hayata kadar pek çok alanı etkileyebiliyor. Bu nedenle çocuklarının gözlük yerine lens kullanmasını isteyen aileler mevcut ancak her dileyenin maalesef bu imkanı elde etmesi mümkün değil.

 

Lens 7-8 yaşlarından itibaren çocuklarda fiziksel olarak kullanılabiliyor ancak bu yaşlarda henüz sorumluluk duygusu tam olarak gelişmediğinden ve lensin gerektirdiği dikkatli bakımın atlanması ihtimalinden dolayı doktorlar bu yaşlarda lens kullanımını pek önermiyorlar.

 

12-15 yaş aralığına gelen çocuklar bu konuda çok daha sorumluluk almayı bilecekleri için doktora danışıldıktan sonra çocuğunuz lens kullanabilir ve gerekli temizliği muhafaza ederek sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilir.

 

Lens kullanmak çocuğunuzun pek çok alanda avantaja sahip olmasını sağlayacaktır elbette. Özellikle görsel olarak daha iyi olan lensler çocuğunuzun daha yüksek bir özgüvene sahip olmasını sağladığı gibi, gözlük camı ve çerçevesini taşımadığı için ağırlığa ve sürekli temizlemeye olan ihtiyaç da yok denecek kadar az olur.

Eğer görsel olarak öğrenen ve uyarılan bir çocuğunuz varsa lensin sağladığı daha temiz görüntü pek çok alanda daha başarılı olmasına da sebep olabilir. Ayrıca spor, dans gibi hareketli uğraşlara sahip olan çocuklar kendilerine uygun lensleri kullandıkları sürece herhangi bir lens düşmesi gibi sorun yaşamazlar ve gözlükteki kırılma gibi riskleri egale etmiş olurlar.

 

Elbette çocuğunuzun lens kullanımında dikkat edilmesi gerekenler de var. Özellikle çocukların hızlı büyümesi ve vücudun daha tam şeklini almış olmaması nedeniyle onun için en uygun olan lensler uzman bir göz doktoru tarafından belirlenmelidir.

 

Çocuğunuzun kullanım kılavuzundaki bazı noktaları anlamama ya da yanlışlıkla atlama riskine karşılık olarak talimatları siz de incelemeli ve gerekli yerlerde ona bu konuda yardımcı olmalısınız. Lenslerin unutularak gece uykusuna yatılması veya eksik temizlik ciddi göz sorunlarına sebep olabilmektedir.

 

Ayrıca göz bozukluğu gibi rahatsızlıklar olmadıkça mümkün mertebe estetik amaçlı lenslerin kullanımından kaçınılmalıdır. Gözde meydana gelecek herhangi bir sulanma, görüş bozukluğu, alerji belirtisi olduğunda acilen doktorunuzu bilgilendirmeli ve ilgili sağlık kuruluşuna başvurmalısınız.

 

Lenslerin kullanımının zor olacağı durumlarda veya herhangi bir kayıp riskine karşılık yine de çocuğunuzun yanında gözlüklerini taşıması acil durumlarda kurtarıcı bir ihtiyaç haline de gelebilir. Ona bu sorumluluk bilincini vermeye ve kavramasına yardımcı olmaya çalışın.

 

Gözde herhangi bir kızarıklık kaşınma yanma veya görmede değişiklikler olması durumunda en kısa zamanda doktorunuzla görüşmelisiniz. Erken müdahale komplikasyonların gelişmesini önleyebilir.

 

Doktor tavsiyesi olmadan kozmetik amaçlı kontak lens almayın. Renkli ve özel efekt veren lenslerin kullanımı doğru bir şekilde göze göre uydurulmuş olması ve bir göz doktoru tarafından reçete edilmiş olması halinde güvenlidir.

 

 

Kaynak : kafekadinca.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.