Cep telefonları göz düşmanı!

Uzun Süre Cep Telefonu Kullanmak Gözü Bozuyor

Cep telefonları göz düşmanı!
10 Ağustos 2016 Çarşamba 15:57

Yapılan çalışmalarda sadece sosyal medyada 3 saat geçirildiği gerçeğine ulaşıldığını belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, bu sürelerin bilgisayar ekranlarında bile göze büyük zarar verebildiği gibi telefon ekranlarının daha zararlı olduğunu söyledi.

Op. Dr. Şeyda Atabay, telefon ekranlarının daha küçük ekranları sebebiyle miyopiye davetiye çıkardığını söyledi. Uzun süreli yakın fokuslanma sebebiyle göz ağrısı ve kas spazmları yaşanabileceğini dile getiren Op. Dr. Atabay, "Daha önceki dönemlerde miyopiye göz bozukluğunun 18 yaş civarı durduğu izlenirken şimdilerde 30'lu yaşlarda bile göz bozukluğu ilerlemeleri gözlemlenmektedir. Bunun sebebi olarak akıllı telefonlar öne sürülmektedir" dedi.
 

ERKEN MİYOPİ OLUŞUMUNA YOL AÇIYOR!

Özellikle erken çocukluk dönemlerinde uzun süreli akıllı telefon kullanmanın erken miyopi oluşmalarına ve hızlı ilerlemelere neden olduğunu söyleyen Op. Dr. Atabay, "Bu nedenle teknolojik gelişmeler olarak tamamen uzaklaşamayacağımız cep telefonlarını daha yararlı kullanmak gerekliliği çocuklarımıza öğretilmelidir. Teknolojinin hayatımızı kolaylaştırdığı gibi sağlığımızı da tehdit ettiği unutulmamalıdır. Bu nedenle uzun süreler akıllı cep telefonlarına bakmak yerine mümkünse arada gözler dinlendirilmelidir. Ve mümkün olduğunca daha büyük ekranlı tablet veya bilgisayarlar kullanılmalıdır. Ayrıca uzun süreli parlak ekran içeren akıllı telefon kullanımları göz kuruluğu bozukluklarının artmasına ve özellikle lens kullanan kişilerde belirgin lens tolerens bozulmalarına sebep olmaktadır. Bu konuda lens üretici firmalarının günümüz teknolojisine yönelik lens üretim çalışmaları mevcuttur" şeklinde konuştu.

Kaynak : haberturk.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.