Başarısızlığın nedeni göz problemi olabilir! 

Doktorlar, hazırlıkların tamamlanıp ders zilleri çalmadan önce aileleri çocukların göz sağlığı konusunda uyarıyor.

Başarısızlığın nedeni göz problemi olabilir! 
23 Ağustos 2016 Salı 09:30

Göz problemlerinin okul başarısını etkileyebileceğini belirten doktorlar “Aileler genellikle çocuklarının okuldaki başarı durumunu öğrenme yeteneklerinin düşük olmasına bağlayabiliyor. Halbuki problem bir göz rahatsızlığından ötürü olabilir” diyor. Özellikle okul dönemlerinde beliren göz ve baş ağrıları, uzun okuma yapamamak, okurken çabuk yorulmak, yazı atlamak, yazı tahtasını iyi görememek çocuğun dersi iyi takip edememesine sebep olmasının yanı sıra derse karşı ilgisinin ve konsantrasyonunun azalmasını da arttıracağını söylüyor.
 
Televizyonu yakından izlemesi iyi görmediği için olabilir!
Ailelerin dikkat etmeleri gereken basit ayrıntılarla çocuklarındaki göz probleminin farkına varabileceğini belirten uzmanlar “Aileler çocukları genellikle ‘Televizyonu çok yakından seyretme, gözlerin bozulur’ diye uyarıyor, halbuki çocuklar gözlerindeki problemden ötürü televizyonu yakından seyrediyor olabilir” diyor.

Kaynak : eniyilens.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.