Baharda sıkça ve bir anda ortaya çıkan göz alerjileri...

Göz alerjisi yaşamı zorluyor...

Baharda sıkça ve bir anda ortaya çıkan göz alerjileri...
19 Mart 2014 Çarşamba 22:00



Baharda sıkça ve bir anda ortaya çıkan göz alerjileri, günlük yaşam kalitesini düşüren, görme sorunları yaşatan bir rahatsızlık



Göz alerjisi yaşamı zorluyor



Top­lum ta­ra­fın­dan fark­lı isim­ler ve­ri­len göz aler­ji­le­ri­nin bir­den faz­la çe­şi­di bu­lu­nu­yor. Her iki göz­de yan­ma, bat­ma, ka­şın­tı, ça­pak­lan­ma, kı­za­rık­lık, su­lan­ma, ışı­ğa kar­şı has­sa­si­yet ve bun­la­rın ne­ti­ce­sin­de olu­şan gör­me bo­zuk­lu­ğunun, göz aler­ji­si­nin baş­lı­ca be­lir­ti­le­ri ol­du­ğu­nu söy­le­yen Ve­ni Vi­di Göz Grup uz­man­la­rın­dan Op. Dr. Akın Ak­yurt, "Göz aler­ji­si ya­şam ka­li­te­si­ni dü­şü­rür, göz­le­rin en­fek­si­yon­la­ra yat­kın­lı­ğı­nı art­tı­rır, göz ka­pak­la­rın­da ve gö­zün be­yaz kı­sım­la­rın­da so­run­la­ra yol açar" diye konuştu.

Ço­cuk­lar­da da­ha sık gö­rü­lü­yor

 

Mev­sim­sel, ba­har, ato­pik, dev pa­pil­ler, te­mas ol­mak üze­re 5 çe­şi­di bu­lu­nan göz aler­ji­le­ri ara­sın­dan ba­har ke­ra­to­kon­junk­ti­vi­ti, ilk­ba­har­da baş­la­yıp ya­zın so­nu­na ka­dar de­vam edi­yor. Da­ha çok ço­cuk­lar­da ve genç­ler­de gö­rü­len ba­har ke­ra­to­kon­junk­ti­vi­ti için Op. Dr. Ak­yurt, "Has­ta­la­rın ço­ğun­da as­tım, ato­pik eg­ze­ma ve a­ler­jik ri­nit gi­bi ek has­ta­lık­lar var­dır. Ge­nel­de po­len­ler so­rum­lu tu­tu­lur. Göz­ler­de yo­ğun ka­şın­tı var­dır. Ti­pik ola­rak üst ka­pa­ğı ör­ten zar­da kal­dı­rım ta­şı gi­bi ka­ba­rık­lık­lar olu­şur. İle­ri form­la­rın­da kor­ne­ada ya­ra olu­şa­bi­lir" dedi.

 

Kaynak : saglik.bugun.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.