2050'de Dünyanın Yarısı Miyop Olabilir

ABD'li bilim insanları, modern yaşamın bir olumsuz etkisini daha tespit etti: Kapalı ve dar alanlarda yaşadığımız için 2050'de dünyanın yarısı miyop olabilir.

2050'de Dünyanın Yarısı Miyop Olabilir
08 Mart 2016 Salı 08:45

 Dünyanın dört bir yanındaki araştırmaları ve incelemeleri bir araya getiren ABD'li bilim insanları, 2050 yılında yaklaşık 4,8 milyon kişinin uzağı görememe (miyopluk) sorunuyla karşı karşıya kalacağını öne sürdü. Dünya nüfusunun yarısına yayılması beklenen miyobun en önemli sebebi ise "insanoğlunun artık kapalı alanlarda daha fazla vakit geçirmesi olarak" gösterildi. Uzmanlar bilgisayar, televizyon ve akıllı telefonların başında uzun süre vakit geçirilmesinin de önemli bir etken olduğunu söyledi.

Bırakın Çocuklar Sokağa Çıksın

Gerek iş gerek de eğlence amaçlı olarak teknolojik cihazların kullanılmasının miyop rahatsızlığının yaygınlaşmasına sebep olduğu belirtildi. Ophtalmology adlı bilimsel dergide yayımlanan makalenin yazarlarından Kovin Naidoo "Çocukların, günde iki saatlerini dışarda geçirmesi bu konuda koruyucu bir etki oluşturuyor" dedi. Naidoo uzaklara bakmanın gözün üst tabakası olan retinada kimyasal bir tepkime oluşturduğunu bunun da miyopluğu engellediğini söyledi.

Kaynak: saglikaktuel.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.