Optisyenlik Bölümünde Yeni Yarıyıla Başlarken


Şule İkizer

Şule İkizer

Okunma 27 Şubat 2014, 08:46



Yeni bir dönemi büyük bir mutlulukla kucaklıyorum. İkinci dönemin ilk haftasına girmiş bulunmaktayız. Okulu ve dersleri bu kadar çok özleyeceğimi hiç tahmin etmemiştim. Sanırım optisyenlik hakkındaki ön yargılarım giderek azalıyor. Ön yargılarım azaldıkça sevgim de, ilgim de artıyor.

Ara ara duygu karmaşası yaşadığım oluyor elbette. Özellikle de mezun olup hayata atıldığım dönemin hayallerini kurmaya başladığım zamanlar. Yaşımın verdiği tecrübesizlik mi yoksa normal bir şey mi bilmiyorum ama benliğim ile duygularım arasında kararsızlıklar yaşıyorum bazen.

Bir iş yerini yönetmek ya da işyerinde çalışmak öğrencilikten daha farklı, büyük sorumluluklar gerektiriyor. Ben bu bölümden mezun olduğumda yirmi yaşında olacağım. İş yerine gelen müşteriler üzerinde bilgim ne kadar etkili olabilecek onu da bilmiyorum.

Okulumuzda bir atölyenin olmayışından dolayı tedirginiz. Bu dönem bölüm derslerini almaya başlayacağız ama bu şartlarda kendimizi ne kadar geliştirebileceğimizin endişesini de yaşıyoruz bir yandan.

Mesleğimi icra ederken en iyiler arasında olmak istiyorum. Olabildiğince az hata yapıp mümkün olduğunca müşterilerimi memnun etmek istiyorum ki dönüp beni destekleyen kişilere "korkularım vardı ama başarabildim," diyebileyim.

İşte tüm bu düşünceler bazen küçükken rüyalarıma giren korkunç karakterler gibi gözümde büyüse de istek ve azmin korkuları yenip elimden tutacağına inanıyorum. İçim bu inançla dolu olarak yeni döneme hazırım ve geleceğe umutla bakıyorum.

 

 

 

 

Şule İkizer

Kilis 7 Aralık Üniversitesi

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu 1. Sınıf Öğrencisi

- - - -

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.