Size En Yakışan Güneş Gözlüğü Hangisi?

Uzmanların önerileriyle yüz şeklinize en uygun güneş gözlüğünü seçin.

Size En Yakışan Güneş Gözlüğü Hangisi?
17 Haziran 2016 Cuma 11:16

Bu yazın güneş gözlüğü trendi büyük çerçeveler, renkli ve çarpıcı modeller. Önemli olan sezon trendi kadar yüzünüze yakışan güneş gözlüklerini de tercih etmeniz. Peki, size en çok yakışan hangisi?

Uzmanların önerileriyle yüz şeklinize en uygun güneş gözlüğünü seçin. Oval yüz en şanslısı, en dikkatli olması gereken ise kalp şeklinde yüz hatlarına sahip olanlar.

Yüz hatlarınız güneş gözlüğü seçiminde en önemli unsur. Yuvarlak, oval, köşeli, kalp… Peki, siz hangi tip yüze sahipsiniz ve hangi yüze hangi güneş gözlüğü seçilmeli? İşte püf noktaları…


Eğer yuvarlak bir yüz şekliniz varsa; yüzünüzü daha ince ve uzun gösterecek güneş gözlüğü çerçevesi seçmelisiniz. Köşeli çerçeveler tercih edin. Güneş gözlüğünün sapını daha kalın seçerek yüzünüzü daha uzun gösterebilirsiniz. Çok yuvarlak güneş gözlüklerinden uzak durun.


Oval bir yüz şekline sahipseniz şanslısınız. Hemen hemen her güneş gözlüğü tipini rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Yüzünüzün doğal orantısını bozacak modellerden uzak durun. Ayrıca yeni trendleri takip etmek istiyorsanız, gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.



Dikdörtgen ya da kare köşeli bir yüze sahipseniz; amacınız yüzünüzün bu keskin hatlarını daha da yumuşatmak olmalı. Güneş gözlüğü tercihlerinizi yuvarlak olan modellerden yana kullanmalısınız. Sezonun trendi ”Cat Eye” güneş gözlükleri de köşeli yüzler için biçilmiş kaftan.




Yüzünüz alnınızdan çenenize doğru daralıyorsa yüz tipiniz üçgen demektir. Damla ya da Cat Eye güneş gözlükleri alnınızdan çenenize doğru geçişi yumuşatacağı için size çok yakışacaktır. Bu tip modelleri sevmiyorsanız, alt kısmı çerçevesiz olan metal güneş gözlüklerini de tercih edebilirsiniz.


Yüzünüz yanaklara ve çeneye doğru giderek daralıyorsa kalp şeklinde bir yüz tipiniz var demektir. Bu durumda geniş alnınızı daha dar gösterecek güneş gözlükleri seçmek doğru olur. İnce ve sade çerçeveler ve aviator olarak bilinen modeller oldukça uygun olacaktır. Desenli ve kalın çerçeveli güneş gözlükleri seçip yüz hatlarınıza dikkat çekmek doğru bir hareket olmayacaktır.

Kaynak: yesiltopuklar.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.