Lens Kullananlar İçin Makyaj...

Lens kullananların gözleri normalden daha hassas olduğu için makyajda da daha dikkatli olunması gerekir.

Lens Kullananlar İçin Makyaj...
24 Nisan 2014 Perşembe 09:12

Lenslere kaçan tozlar, ya da yabancı maddeler ölüm azabı gibi bir şeydir ve bundan kaçınmak için sadece biraz daha dikkatli olmak gerekiyor.

 

lens kullananlar icin 6 makyaj onerisi 06

 

lens kullananlar icin 6 makyaj onerisi

Bugün lens kullanan hanımlar için makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken 5 noktayı sıraladık. İyi okumalar!

 

 


6.Makyajı lensleri taktıktan sonra yapın.

 

Bu öneri bizzat göz doktorlarına aittir. Makyaj yaptıktan sonra lensi takmak hem makyajınızı bozar hem de makyaj yaparken kullandığınız malzemelerin göz içinize kaçmasına neden olur.

lens kullananlar icin 6 makyaj onerisi 08

 


5.Krem far kullanın.

 

Lensler için en sağlıklısı krem fardır. Krem farın gözünüzün içine kaçabilme ihtimali yoktur. Yumuşak hareketlerle krem farınızı uyguladığınız takdirde gözleriniz için hiç sorun olmayacaktır.

 

lens kullananlar icin 6 makyaj onerisi 04

 

 


4.Sünger aplikatör kullanın.

 

Eğer krem far kullanmayı sevmiyorsanız, toz farlara fazla düşkünseniz uygulamayı fırça yerine sünger aplikatörle yapmanızı tavsiye ederim. Sünger aplikatör farı tozutmaz ve tozsuz, temiz bir uygulama sağlar.

 

 

lens kullananlar icin 6 makyaj onerisi 09


3.Eyeliner sürebilirsiniz ama bir şartla!

 

Gözünüzün üzerine eyeliner çekmenizde hiçbir mahsur yok. Yumuşak bir kalem ya da fırçayla eyeliner çekebilirsiniz. Böylece ne gözünüzü acıtırsınız ne de lensinizin kayma ihtimali olur.

 

 

lens kullananlar icin 6 makyaj onerisi 10

 

 

Ama gözünüzün içine kesinlikle kalem sürmemelisiniz. Her ne kadar kaliteli olsa da lenslerinizi rahatsız edebilir ya da çeşitli enfeksiyonlara neden olabilir.

 

 

lens kullananlar icin 6 makyaj onerisi 01

 

 

 


2.Maskaralardan kaçmayın.

 

Çoğu maskarayı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz, hiçbir mahsuru yok. Uygulamada dikkat edip, gözünüzün içine bulaştırmadığınız sürece lensler için bir problem olmayacaktır.

 

 

lens kullananlar icin 6 makyaj onerisi 03

 

 

 

Ama içerisinde yapay kirpik ya da mini elyaf olan bazı maskaralar var ki, onları kullanmamalısınız. Evet bu ürünler kirpikleri çok daha dolgun gösterir ama gün içerisinde gözlerinizin içine kaçma ihtimalleri vardır. Kirpikleri dolgunlaştıracağım diye bütün gün kıpkırmızı gözlerle gezmek istemezsiniz sanıyorum.

 

 

lens kullananlar icin 6 makyaj onerisi 11

 

 


1.Ten makyajına dikkat!

 

Ten makyajınızı yaparken kullandığınız pudra ve allık eğer kompakt formda olursa daha az tozutur ve lensleriniz için daha risksiz bir uygulama yaparsınız. Ama eğer ki toz halinde kullanıyorsanız uygulama sırasında gözlerinizi kapatmanızı tavsiye ederim.

 

lens kullananlar icin 6 makyaj onerisi 02

 

Kaynak : topukluhaber.com

 

 

 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.