Gözlük Kullanan Kadınların Çok İşine Yarayacak Makyaj Tüyoları…

Gözlük o kadar çekici ve havalı bir görünüm veriyor ki, gözleri bozuk olmasa dahi gözlük kullanan birçok insan var.

Gözlük Kullanan Kadınların Çok İşine Yarayacak Makyaj Tüyoları…
07 Ağustos 2015 Cuma 17:25

Peki yüzümüzün tam ortasında bulunan bu aksesuara makyajımızı nasıl uyduracağız? İşte gözlükle çok daha alımlı görünmenizi sağlayacak makyaj ipuçları.

1. Kaş-Çerçeve Uyumu


Kalın kaşlar ve kalın gözlük çerçevesi aynı anda ifadeyi oldukça sertleştirir. Hiçbirimiz Cara Delevigne olmadığımıza göre, kalın kaşlarımızı seviyorsak daha ince ve açık renkli/yarı saydam çerçevelere yönelmekte fayda var. İnce kaşlara sahip olanlar ise istedikleri kalınlıkta çerçeve kullanabilir.

2. Koyu Göz Altlarına Son



Gözlük, göz altarını olduğundan daha koyu gösterir. Bunu engellemek için, göz altlarınıza (mor halkalarınız olmasa dahi) sarı bazlı bir kapatıcı geçebilirsiniz.

3. Optik Yanılsamaya Dikkat



Miyopsanız, gözlüğünüzün camı gözlerinizi olduğundan küçük; hipermetropsanız olduğundan büyük gösterir. Makyaj yaparken buna dikkat ederseniz, ideal yüz oranını makyajla yakalayabilirsiniz.

4. Kalın Eyeliner



Örneğin miyopsanız, oldukça kalın bir eyeliner çekebilirsiniz. Hem makyajınız çarpıcı bir şekilde görünecek, hem de optik yanılsama azalacaktır.

5. Farı Taşırmamak



Göz farı sürerken, çerçevenin dışına kadar taşırmamak çok önemli. Gerçi günümüzde özellikle büyük çerçeveler moda olduğu için bu kurala uymamak mümkün değil.

6. Dudaklara Vurgu



Yüzünüzde en dikkat çeken şey gözlüğünüz olduğu için, dudaklarınızla dikkatin yüzünüze eşit şekilde dağılmasını sağlayabilirsiniz.

7. Biraz Allık Şart



Yanaklarınıza süreceğiniz doğal tonlarda hafif bir allık, yüzünüzü daha simetrik ve yumuşak hale getirecek.

8. Yumuşak Dokunuşlar



Yüzünüzde zaten keskin bir görüntü yaratan gözlüğünüz varken kontürleme gibi işlemlerden uzak durmalı ya da bunu oldukça doğal bir şekilde yapmalısınız.

9. Bolca Kirpik



Gözlüklerin gözlerinizi geri planda bıraktığını düşünüyorsanız, kirpik kıvırıcı ve takma kirpiklerin mucizesiyle henüz tanışmamışsınız demektir.

10. Makyaj Gözlüğü



Makeup Glasses olarak üretilen, gözlüklü kadınların makyaj yapmasını kolaylaştıran bu gözlük maalesef ülkemizde bulunmuyor.

Kaynak: onedio.com

 



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.