Dolce&Gabbana'dan mozaik gözlük koleksiyonu

Dolce&Gabbana, ilk defa mikro mozaik sanatını gözlüğe uyguluyor..

Dolce&Gabbana'dan mozaik gözlük koleksiyonu
24 Nisan 2014 Perşembe 08:43

Dolce&Gabbana, bir kez daha geleneksel İtalyan zanaatçılığını onurlandığı bu özel koleksiyonda, ilk defa mikro mozaik sanatını gözlüğe uyguluyor. 

Kökleri antik Roma kültürüne dayanan mikro mozaik veya diğer bir adıyla filato mozaik tekniği; klasik mozaik parçacıklarına göre bir hayli küçük ve ince boyutlarda mozaikleri oluşturan parçaların eğrilmesiyle oluşturuluyor. Dolce&Gabbana gözlük koleksiyonu için özel olarak gerçekleştirilen bu teknik, Murano camının ustaca eğrilmesi ve bu işleme türünde gerçek bir uzmanlık sahibi olan zanaatkârlar tarafından minik parçaların titizlikle ve elle yerleştirilmesinin sonucu.

 

 

Dolce&Gabbana Mosaico Koleksiyonu gözlüklerine güzellik katan mozaikten çiçek düzenlemeleri gerçekleştirmek için; yaprak, pistil ve taç yapraklarını, aslına tamamen sadık kalarak canlandıran otuzdan fazla filato tipi kullanılmıştır. Sonuç; markanın DNA'sına derinlemesine işlemiş, Domenico Dolce ve Stefano Gabbana tarafından çok sevilen çiçek temasına bir övgü olmak ile birlikte, en özel ve rafine lüksün ifadesi, taklit edilemez gerçek bir "sanat eseridir".

 

Kaynak : yedirenkhaber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.