Chanel'in Ceo'su Pier Paolo Righi “Türkler gösterişi seviyor“

CHANEL Markasının CEO'su Pier Paolo Righi, "Türkler hayattaki kazanımlarını göstermeyi seviyor" dedi.

Chanel'in Ceo'su  Pier Paolo Righi “Türkler gösterişi seviyor“
17 Şubat 2014 Pazartesi 09:39

 CHANEL'in tasarımcısı Karl Lagerfeld adını taşıyan markasının 16'ncı mağazasını İstanbul'da açtı.

CHANEL'i yıllardır yattığı güzellik uykusundan uyandıran tasarımcı Karl Lagerfeld, kendi adını taşıyan markasını çığ gibi büyütüyor. 2012 Ocak ayında tanıtımı yapılan marka hızlıca 15 mağazaya ulaştı ve gözlük, parfüm gibi pek çok alanda da ürünlerini piyasaya sundu. Fransa, Almanya, Hollanda ve Belçika'dan sonra Avrupa'da mağaza açtığı 5'inci ülke Türkiye oldu. Demsa ile Türkiye'ye giriş yapan Karl Lagerfeld CEO'su ve Başkanı Pier Paolo Righi sorularımızı yanıtladı.
Türkiye'ye ilişkin izlenimleriniz neler?
-Türkiye'yi ve Türkleri çok seviyorum. Hayatımın bir döneminde burada çalışacak kadar şanslıydım. Türkler modaya düşkün ve modayı takip ettiklerini göstermek konusunda da heyecanlı. Nüfus genç. Modaya düşkünlüğün başka bir nedeni de bu. Ve erişilebilir fiyat konumlaması çok önemli. Türkiye'nin şu anda yüzleştiği ekonomik güçlükler de bakış açımızı ve stratejik önemini değiştirmiyor.

LÜKS TÜKETİME İMRENİYOR

Lüks pazarı nasıl burada?
-Türkiye kesinlikle önemli bir lüks pazarı. İnsanlar hayattaki kazanımlarını göstermeyi seviyorlar. Çok büyük bir lüks tüketicisi grup var ama daha da büyük bir kesim bunun bir parçası olmak istiyor. Burada ulaşılabilir lüks devreye giriyor. Biz de tam olarak oradayız. Bu yüzden süper zenginlerle sınırlı değil hedefimiz.
Türkiye'de ne kadar ileri gidebilirsiniz?
- Pek çok fırsat olacağına eminim. Kısa sürede 5 mağazaya ulaşırız.
Kafanızdaki İstanbul ile burada bulduğunuz farklı mı birbirinden?
-Bence İstanbul'un güzelliği de bu; farklı dünyalar birbiri içinde eriyor. Asya, Avrupa ile; oturmuş geleneksellik modernizm ile buluşuyor. Bu şehri inanılmaz kılan da neresine gitsen bu karşıtlıkları görmek. Şehrin aşırı modern yüzü Nişantaşı bir çelişki değil o yüzden. İstanbul'un doğal çeşitliliğinin bir parçası...
Yeni projeler, plazalar, rezidanslar, AVM'ler... İstanbul ile uyumlu mu sizce?
-Evet veya hayır demek zor. Bir şehir insanların, mimarinin, alışveriş tecrübesinin çeşitliliğinden oluşur.

Londra'dan önce İstanbul

Hızlı bir başlangıç ve hızlı bir ilerleyiş. Karl Lagerfeld ne kadar büyüklüğe ulaştı?
-İlk mağazamızı bir yıl önce Paris Saint Germain'de açtık. Ondan bu yana her üç haftada bir mağaza açıyoruz. Paris, Münih, Berlin, Amsterdam ve Antwerp'te toplam 10 mağazamız var. Çin'de ise 5'inci mağazamızı açıyoruz. Avrupa'daki mağazalarda yüzde 25-50 arası müşterilerimiz uluslararası. Çoğu da Çinli... Şimdi İstanbul'dayız. 13 Mart'ta Londra'yı çıkıyoruz. Aynı gün parfüm koleksiyonunu dünyada tanıtıyoruz.

Uyuyan Güzel ve Ateşli Güzel

Lagerfeld, belgeselinde ilk çalışmaya başladığında Chanel'i 'Uyuyan Güzel' olarak anar. Kendi markasını nasıl tanımlıyor acaba?
-Şu anda moda dünyasının en heyecan verici ve en hızlı büyüyen markalarından biri Karl Lagerfeld. Eğer Chanel'e, Uyuyan Güzel demişse, Karl Lagerfeld de 'Ateşli Güzel'dir.

 

hurriyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.