Bütün gözler renkli olacak

Güneş gözlüğü modelleri hem çerçeveleri hem de lensleriyle çok neşeli

Bütün gözler renkli olacak
06 Temmuz 2016 Çarşamba 15:20

Sezonun güneş gözlüğü modelleri hem çerçeveleri hem de lensleriyle çok neşeli. Simsiyah gözlüklerden sıkıldıysanız renkli modellere şans vermek için doğru zaman.

İşlevleri bir yana, havaları diğer yana... İnsanı yalnızca güneşten korumakla kalmıyor, anında daha çarpıcı hale getiriyor, bürünmek istediğiniz stilin etkisini artıyorlar. Üstelik artık kış mevsiminin bile vazgeçilmezi oldular. Kadın, erkek, genç, yaşlı herkesin favori aksesuarı olan güneş gözlükleri hem camları hem de çerçeveleriyle bu yaz çok renkli. Gelin, simsiyah modellerin gizemli havasından biraz vazgeçip yüzünüzde daha canlı bir etki yaratacak modellere şans verin.

Plaj için ideal
 



Dries Van Noten, Marni, Stella McCartney ve Holly Fulton, 2016 ilkbahar/yaz koleksiyonlarını renkli çerçeveli gözlüklerle tamamlayan markalar. Kırmızı, mavi, pembe, turuncu ve morun en neşeli tonlarına bürünen çerçeveler genelde kalın ve farklı geometrik şekillerde. Klasik pilot gözlüklerinin ya da vintage kedi gözü çerçevelerin bu modern ve sevimli hali, özellikle plaj için ideal. Eğer yüz şekliniz ovalse, şakağa doğru yükselen kare şeklinde çerçeveleri, kareyse yuvarlak hatlı ve kıvrımlı çerçeveleri, yuvarlaksa dikdörtgen ve geniş çerçeveli gözlükleri deneyebilirsiniz.

80’lerden retro esinti

Bu yaz renklenen yalnızca çerçeveler değil. Çünkü renkleriyle son derece iddialı görünen camlar 80’li yılların etkisinde. Chanel’in neredeyse tüm yüzü kaplayan geniş modellerle öncülüğünü yaptığı reflektörlü lensleriyle; Rochas, Gucci ve House of Holland’ın bir zamanların kolormatik gözlükllerini andıran sarımtrak camları cool’lukta yarışıyor. Tabii ünlü modaevleri dışında, gözlük markalarının da yaratıcılıkta sınırları zorladığını söylemeden geçmeyelim. Örneğin Ray-Ban’in internet sitesine girdiğinizde; polarize, degrade ya da aynalı lenslerin de aralarında olduğu geniş bir yelpazeden seçim yapıp istediğiniz rengi seçtiğiniz çerçeveyle eşleştirebiliyorsunuz.

Bunlara dikkat edin 

Güneş gözlüğünü mutlaka lisanslı yerlerden alın ve camlarının ultraviyole korumalı olmasına dikkat edin. Koruma özellikleri UV200, UV400 ve UV600 gibi ibarelerle belirtilir. Özellikle yazın plajda ya da fazla güneş ışığına maruz kalınacak günlerde kullanmak için minimum UV400 korumalı gözlükleri tercih etmekte yarar var. Elbette gözlüklerinizin kullanım ömrünü uzatmak da önemli. Gözlüğünüzü taç gibi başınıza takmayın, kullanmadığınız zamanlarda kutusunda saklayın ve mutlaka özel bezleriyle temizleyin. 

Kaynak: milliyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.