1 Temmuz 2016 Tarihinde Zorunlu Hale Geliyor

"Az tehlikeli işyeri" tanımına uyan işyerlerinde bir iş sağlığı ve güvenliği uzmanı ile anlaşma yapma zorunluluğu başlıyor.

1 Temmuz 2016 Tarihinde Zorunlu Hale Geliyor
20 Haziran 2016 Pazartesi 13:24

AZ TEHLİKELİ İŞ YERLERİNDE
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UZMANI İLE ANLAŞMA ZORUNLULUĞU KALDIRILMALIDIR!!...
 

1.7.2016 tarihinden itibaren "Az tehlikeli işyeri" tanımına uyan işyerlerinde bir iş sağlığı ve güvenliği uzmanı ile anlaşma yapma zorunluluğu başlıyor.

Peki buna ülkemiz hazır mı?

Biz eczacılar bu konuda hemen panikleyerek apar topar arayış içine giriyoruz. Ülkemizde 24.600 adet eczane var. Neredeyse %99'u bu kapsamda.

Bunun yanında bakkal, market, manav, terzi, çiçekçi, lokanta vs vs yüzbinlerce daha işletmenin de aynı işlemi yapması gerekli. İyi de bu işletme sahiplerinin bırakın süre kısıtını, daha iş sağlığı ve güvenliğinden haberi bile yok.

Gelelim bu iş sağlığı ve güvenliği konularına...

Maalesef yasak savma babından işlem yapılıyor ülkemizde. Kayıtlarda yapılmış görülmesi ise yeterli.

AB müktesebatı diye olur olmaz herşeyi pat diye uygulamaya sokuyoruz.

Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta olanlar için bir diyeceğim yok. Ama işi abartıp neredeyse her eve bir iş sağlığı ve güvenliği uzmanı zorunlu hale getirecek mevzuatımız var.

Peki ne yapmalı?

Gerçekten iyi bir ayırım ile bu karmaşaya son vermek lazımdır. Eczane sağlık ocağı ve hastane gibi yerlerde bu kriterler kolaylaştırılmalı, ancak İSG Uzmanı ile anlaşma zorunluluğu KALDIRILMALIDIR. Sadece göstermelik işlerden kaçınılmalıdır.

Önemli olan şey; iş sağlığı ve güvenliği eğitimini daha ilkokuldan başlayarak vermeli bu konudaki bilinç düzeyini artıracak çalışmalar yapılmalıdır.

Eğer bu duruma bir düzenleme yapılmaz ise herkese bir avukat, herkese bir muhasebeci zorunlu hale gelecek görünüyor.

Velhasıl 1 Temmuz 2016 zorunluluğu torba yasaya eklenecek bir madde ile İVEDİLİKLE KALDIRILMALIDIR. 

Harun KIZILAY 

TEB Merkez heyeti üyesi 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.