Yaz mevsiminde gözleri tehdit eden etkenler!

Yaz ayları süresince bazı olumsuz durumlar göz hastalıklarında ilerleme ya da belli sorunlar oluşmasına sebep olabilmektedir.

Yaz mevsiminde gözleri tehdit eden etkenler!
25 Temmuz 2017 Salı 09:17

Özellikle bu aylarda dikkatli olmak ve korunmak bu riskleri ortadan kaldıracaktır.

Tatilde deniz, kum ve güneş enerjik olmaya olanak tanırken bazı göz rahatsızlığı risklerini de hem çocuklarda hem de yetişkinlerde ortaya çıkarmaktadır. Kum ya da toz kaçması, temiz olmayan havuzlarda mikroplara maruz kalabilme ve klimaların etkisiyle yanmalara neden olabilmektedir.

Bu aylarda oluşabilecek her türlü risk gözlerde büyük sorunlara neden olurken ihmal etmemek ve mutlaka göz hekimine başvurarak tedavi ettirmek gereklidir. İleride daha büyük göz sorunlarına yol açmaması için bazı olumsuz durumlardan kaçınarak önlem almak da şarttır.

Genelde açık alanlarda piknik yerleri, kumsal ve kamp yerlerinde yeterli hijyen olmaması göz rahatsızlıklarına neden olabilir. Elleri temiz tutmak gözleri kirli ellerle ovuşturmamak gerekir. Özellikle çocukların bu konuda dikkatli olmasına gerekmektedir. Bu durum gözlerde enfeksiyon oluşmasına etken olması açısından korunmayı gerektirmektedir.

Kontak lens kullananların bu konuda dikkatli olmaları yaz boyunca enfeksiyon riski taşımaları daha fazladır. Deniz ve havuzlarda hijyenik ortamlar olmaması durumunda lensler göze yapışacak ve enfeksiyon oluşumuna maruz kalacaktır. Böyle durumlarda ve ortamlarda lens kullanmamak önlem açısından gereklidir.

Havuzlarda hijyen için yapılan klorlama; gözlerde tahriş ve yanma sorunlarına etken olur. Bu nedenle mutlaka gözlük kullanmak bu duruma engel olacaktır.

Plajda kum, toz ya da yabancı cisimlerin göze kaçması halinde gözyaşı ile dışarı atılmıyorsa ya da gözükmüyorsa mutlaka hekime gitmek şarttır.

Göze gelebilecek dirsek veya top darbeleri gözlerde travmaya neden olur. Retinada yırtılma, gözün parçalanması, gözde ödem ve kanama olması gibi olumsuzluklar ortaya çıkarabilir, bu durumda acilen hekime gitmek ve ihmal etmemek gereklidir. Güneş ışınları, tozların etkisiyle alerji, klimaların etkisiyle gözlerde kuruma, yanma ve batma oluşabilir. Ayrıca göz çevresine ve göz kapağına güneş koruyucu krem sürülmemesi göz kanseri riski de oluşturabilmektedir. Göze kaçırmadan göz kapağı da gün ışığından korunmalıdır.

Kaynak : ogunhaber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.