ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU!

Ürün Takip Sistemi'nde firma tanımlayıcı numarası alma ve Medula sistemine kayıt edilme işlemleri;

ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU!
14 Haziran 2017 Çarşamba 12:06

Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu Ürün Takip Sistemi hakkında bir duyuru yayınladı. Bu duyuruda optisyenlik müesseselerinin ÜTS'de firma tanımlayıcı numarası alma ve Medula sistemine kayıt edilme işlemleri detaylı bir şekilde anlatılıyor.

Önemine binaen duyuruyu siz değerli okuyucularımız ile paylaşıyoruz.

Değerli üyelerimiz,

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun yazısı ektedir.
 

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca daha önceden duyuruları yapıldığı şekliyle, 12.06.2017 tarihinden itibaren optisyenlik müesseselerinde satışa konu olan optik çerçeve, optik cam ve kontak lensler gibi görmeye yardımcı tıbbi cihaz kapsamındaki ürünler Ürün Takip Sistemi olarak bilinen bir proje kapsamında kayıt altına alınmaktadır.

Ürün Takip Sistemi bizleri ilgilendirdiği şekliyle, ülkemizde üretilen veya ithal edilen tıbbi cihazların üretim bandından satılıp kullanıldığı yere kadar tekil ürün takibini sağlayabilmek, son kullanıcıya kadar ürünü izleyebilmek amacı taşımaktadır.

Bu şekliyle optisyenlik müesseselerine tedarikçi firmalar tarafından fatura edilerek sevkedilebilmeleri ve nihayetinde optisyenlik müesseseleri tarafından satışı yapılan ürünlerin hangi nihayi kullanıcıya teslim edildiği noktasında da siz optisyenlik müesseselerininde bir takım iş ve işlemleri tamamlamanız gerekmektedir.

Öte yandan tedarikçilerden firmanıza sevkiyatı yapılan ve envanterinizde görülen ürünlerin satılması halinde otomatik olarak envanterinizden düşülebilmesini mümkün kılmak adına, Firma Tanımlayıcı Numaranızın MEDULA sisteminede tanımlaması yapılması gerekmektedir. Bu cümleden durumlarına göre optisyenlik müesseselerince yapılacak iş ve işlemler aşağıda sıralanmıştır.

Faaliyet gösteren optisyenlik müesseseleri içinde, ağustos 2012'den önce UBB kaydı olan ve kayıt sonrası durumlarında değişiklik olmayanların takip etmesi gereken süreç aşağıdaki gibidir;

1- T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı Ulusal Bilgi Bankası‘ nın

(https://titubb.titck.gov.tr/) sayfasına giriniz,

2- Bilgi Bankasını tıklayınız,

3- Firma Bul bölümüne giriniz,

4- Firma adı yazarak gelen ekrandan Firma Detayına girerek adres kontrolüne dikkat ederek (266 ile başlayan)  Firma Tanımlayıcı Numaranızı öğrenebilirsiniz.

5- Daha sonra Firma Tanımlayıcı Numaranızı; Medula Optik Programında, "Firma Bilgileri" kısmına girerek tanımlama yaparak işleminizi tamamlayınız.

Ağustos 2012 tarihinden sonra açılmış yada bu tarihten sonra firma bilgilerinde aşağıda işaret edilen değişiklikler olan optisyenlik müesseselerinin ÇKYS ye kayıt olması ve daha sonra da Titubb a tanımlanması gerekmektedir.

Müessese Adresi ve/veya Mesul Müdürü ve/veya e-mail adresi gibi değişikliği olan müesseseler :

1) EK’te yer alan dilekçe eksiksiz olarak doldurulacak, (Dilekçe için tıklayınız)

2) T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı ( Adres ; Söğütözü Mahallesi 2176. Sokak No:5 P.K. 06520 Çankaya/Ankara ) Adresine ıslak imzalı dilekçe İVEDİ gönderilecek,

3) Kurumdan Gelecek cevabi yazıdan sonra Medula Optik Provizyon Sistemine Firma bilgileri kısmına girilerek UBB Firma Tanımlayıcı Numarası girişi yapılacak,

Yine aynı şekilde; ağustos 2012 döneminden sonra açılan ve/veya UBB Firma Tanımlayıcı Numarası Bulunmayan Müesseseler:

1) 1-) EK’te yer alan dilekçe eksiksiz olarak doldurulacak,

2) T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı ( Adres ; Söğütözü Mahallesi 2176. Sokak No:5 P.K. 06520 Çankaya/Ankara ) Adresine ıslak imzalı dilekçe İVEDİ gönderilecek,

3) Kurumdan Gelecek cevabi yazıdan sonra Medula Optik Provizyon Sistemine Firma bilgileri kısmına girilerek UBB Firma Tanımlayıcı Numarası girişi yapılacak.

Sistemin sağlıklı çalışması ve sisteme sağlıklı entegre olabilmeniz adına yukarıda işaret edilen işlemlerin tarafınızca bir an önce tamamlanması ve tedarikçilerden firmanıza yapılacak sevkiyatlarda bir sıkıntı yaşamamanız adına, "Firma Tanımlayıcı Numaralarınızı" bir an önce tedarikçilerinize bildirmeniz menfaatiniz icabıdır.

Konu ile ve uygulama ile ilgili bilgiler devam edecek olan duyurularımızda yer alacaktır, bu vesile gözlükçü ve optisyen meslektaşlarımıza, geçilecek olan ÜTS proje uygulamalarından beklenen faydanın sağlanması ümidiyle, hayırlı işler dileriz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.