Taklit Gözlüklerdeki Tehlikeye Dikkat!

Düşük fiyatlara piyasada satılan güneş gözlükleri UV filtreleri olmaması nedeniyle göz sağlığı açısından tehlike saçmaktadır.

Taklit Gözlüklerdeki Tehlikeye Dikkat!
19 Mayıs 2017 Cuma 17:16

Edirne'de, 15 yıldır optik sektöründe faaliyet gösteren Vedat Akkuş, düşük fiyatlara piyasada satılan güneş gözlüklerinin UV filtreleri olmaması nedeniyle göz sağlığı açısından tehlike saçtığını belirtti.

Baharla birlikte güneşin yüzünü göstermesiyle güneş gözlüğü satışları artarken, ünlü markaların taklitleri yapılarak piyasada düşük fiyatlara satılan kalitesiz güneş gözlükleri de insanların göz sağlığını tehdit etmeye devam ediyor.

Piyasada ünlü markaların taklitleri yapıldığını ve pazarlarda satışın başladığını dile getiren işletme sahibi optikçi Vedat Akkuş, "8 yıldır Edirne'de gözlükçülük yapıyorum. Artık yaz sezonu başladı. Güneş gözlükleri ihtiyaçları fazlalaşıyor. Güneş gözlükleri kullanırken özellikle dikkat edilmesi gerekenler UV filtreleri. İnsanların aklında polarize olması vardır ama polarize sadece asfalttaki yansımayı ortadan kaldırır ama gözü korumaz" dedi.

"Güneş gözlüğünde mutlaka UV filtresi olması gerekiyor"

Akkuş, güneş gözlüğünde gözü koruyan en önemli özelliğin UV filtresinin olması gerektiğini vurgulayarak, "UV 100 filtre ve UV 200 filtre olarak ikiye ayrılıyor. İnsanların dikkat etmesi gereken husus UV filtresi. Dışarıda pazar malı, çakma olan gözlüklerin hiç birinde UV filtresi yoktur ama polarize vardır. O yüzden polarizenin göze zarar verdiği gözü korumadığı ve hiç bir koruması olmadığından dolayı polarize ile kandırılmamaları gerektiğini belirtiyorum. Şuan da ürünlerimizin hepsi Sağlık Bakanlığı denetimi var. UV filtresi, garanti belgeleri var. Gözlüklerimiz daha elimize gelmeden önce Sağlık Bakanlığı onayından geçerek elimize ulaşıyor. Bizde halkımıza en sağlıklı ve yararlı gözlükleri satarak hizmetimizi gerçekleştiriyoruz" dedi.

Güneş gözlüğü alırken dikkat edilecek hususları sıralayan, Akkuş, şunları kaydetti: 

"Güneş gözlüklerinde ultraviyole ya da morötesi ışınları önlediğine dair bir sertifikası olmalı. Satın aldığınız güneş gözlüğünü ışığa karşı tutun; gözlüğü aşağı yukarı oynatın. Böyle yaptığınızda camında dalgalanmalar meydana geliyorsa gözlük camı kalitesiz olduğunu gösteriyor. Çizik camlı gözlükleri almayın. Güneş gözlüğünü bir uzmanın yardımıyla yüz şekline göre seçin. Yüze tam oturmayan gözlükler yan kısımlardan sızan zararlı güneşin ışınlarına maruz bırakır." 

Kaynak : haberler.com

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.