Sokakta satılan gözlükler tehlike saçıyor!

Dışarıdan satın alınan gözlüklerde UV koruması bulunmuyor.

Sokakta satılan gözlükler tehlike saçıyor!
29 Mart 2017 Çarşamba 09:25

Sokakta satılan gözlükleri artık görmeyeniniz yoktur. Bu gözlükler görünüşleri itibariyle çekici olabilirler ancak göz sağlığınız için tamamen bir tehlike unsuru. Göz sağlığı uzmanları, sokakta satılan bu gözlüklerin tehlike saçtığını her zaman belirtseler bile insanlar maalesef fiyatının uygun olmasında ya da görünüşlerinin ilgi çekici olması itibariyle bu gözlükleri almaktan vazgeçmiyor. Yapılan araştırmalar, işlek bir yerdeki seyyar gözlük satıcısının günde ortalama 150 adet gözlük sattığını açıklıyor. Bu durumda göz sağlığı için oldukça büyük bir tehlike…  

Sokakta satılan gözlükler genellikle yurt dışından kaçak olarak ülkemize giriyor. Bu gözlüklerde UV özelliği bulunmuyor ve içeriğinde yer alan basit bir büyüteçten dolayı numaralı gözlük olduğu söyleniyor. Dolayısıyla bu gözlüklerin hiç biri optik değil ve hiçbiri gözlerinizi güneşin zararlı ışınlarından koruyamaz. Bu nedenle uzman bir doktorun tavsiyesiyle gözlük almak gerekiyor. Aksi takdirde bu gözlükler gözlük numaranızı büyütebilir.  Doktor tavsiyesiyle alınan gözlükler genellikle kadre kodlu oluyor. Bu koda sahip olan gözlükler sayesinde gözlük dışarıdan gelen ışıkları bir merkezde toplayabiliyor. Böylece dışarıdaki ışık gözünüze tek bir merkezden girmiş oluyor. Neticede tek bir merkezden ışığı alan gözünüz yıpranmamış oluyor.

UV koruması çok önemli

Dışarıda satın alınan gözlüklerde UV koruması bulunmuyor. Orijinal olarak aldığınız ve doktorun tavsiye ettiği gözlüklerde UV 400 korumasına sahip. Sahte ürünlerde bu özellik olmadığı için güneşten gelen zararlı ışınlar gözümüze girerek zamanla gözlerimizin bozulmasına neden oluyor. Bu nedenle özellikle küçük yaşta çocuğunuza eğlence amaçlı aldığınız gözlükler, zamanla göz bozukluğuna neden olup tedavisi olmayan rahatsızlıklara sebebiyet verebilir.

Kaynak : samsunhaber.tc


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
TAYLAN KÜÇÜKER - 7 yıl önce
SOKAKTAN İNTERNET'TEN SAĞLIK SATIN ALINMAZ.
GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ BİR ÇİFT RENKLİ CAM VE ÇERÇEVEDEN İBARET DEĞİLDİR. GÖZLERİNİZLE KUMAR OYNAMAYIN ÇÜNKÜ SADECE BİR ÇİFT GÖZÜNÜZ VAR....Sağlık okur yazarlığı ülkemizde son derece düşük .Vatandaşlarımızı işportadan gözlük almayın diye uyararak bu problemi asla çözemeyiz. Yasal düzenleme şart .
Ülkemize daha çok kaçak yollarla giren, halk sağlığı için tehlike teşkil eden ürünlerdir. Bu ürünler, alerji, cilt kanseri, kolayca kırılabileceği için yüz yaralanmalarına sebep verebilir, kolayca tutuşup yanabilir, Ultraviyole radyasyonunu yeterli tutmaz, trafik sinyalizasyon renklerini ayırt edemediği için trafik kazalarına can ve mal kayıplarına kayıt dışı olduğu için katma değer vergisi kaybına sebep olur. Çok sayıda sağlık problemine sebep olur.
GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ SADECE OPTİSYENLİK MÜESSESELERİNDE SATILMALIDIR.
Güneş gözlükleri bir çift renkli cam ve çerçeveden ibaret değildir. Optisyenlik müesseselerinde satılan güneş gözlükleri GARANTİ belgesi ve fatura
Avatar
TAYLAN KÜÇÜKER - 7 yıl önce
GARANTİ belgesi ve faturası ile müşteriye teslim edilir.2 sene servis hizmeti verilir. Optisyenlik müessesesinde, güneş gözlüğü kullanıcının ihtiyaçlarına göre belirlenir. Uluslararası standartlara göre üretildiği, bütün satışlar kayıtlı olduğu için Kamu zararı ve halk sağlığının olumsuz etkilenmesi söz konusu değildir.
Güneş gözlükleri yasal bir düzenleme ile sadece optisyenlik müesseselerinde satılmalıdır. Taklit sahte ürünlerin işporta da satışına göz yumulması ya da denetimlerin zabıta tedbirleri ile yetersiz kalması mesleğimize olan güven ve saygıyı da azalttığı gibi, Hastaların katarak dahil çeşitli sağlık problemlerine maruz kamalarına sebep olmaktadır.
Hiç bir ülkede halk sağlığını direk ilgilendiren sahte ve taklit ürünlerin bu kadar alenen kontrolsüz satışına izin verilmez.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Optisyenlik müesseseleri dışında işporta, sosyete pazarı, parfümeri, market, bijuteri, benzin istasyonu vs. yerlerde sahte kaçak gözlüklerin satışına engel olmalıdı
Avatar
Taylan KÜÇÜKER - 7 yıl önce
engel olmalıdır.. Pazardan internetten işportadan sağlık alınmaz.
Sayısız çeşitlilikteki kozmetik ürünlere, tıbbi cihazlara gösterilen hassasiyetin, duyarlılığın optik ürünler ve sahte taklit güneş gözlükleri içinde gösterilmesini bekliyoruz.
Güneş gözlüklerinin yasal bir düzenleme ile Optisyenlik müesseselerinde satışı ve Sağlık Bakanlığı eli ile denetim ve kontrollerinin yapılması kamu sağlığının korunması amacıyla zorunlu hâle gelmiştir.