Sık rastlanan göz hastalıkları gözlük kullanımına yol açıyor!

Operatör Uzman Doktor Volkan Yeter; en sık rastlanan göz rahatsızlıklarının genellikle gözlük kullanıma sebep olan rahatsızlıklar olduğunu söyleyerek, bunların genellikle çocuk yaşlarda başlayan miyoplar olduğuna dikkat çekti.

Sık rastlanan göz hastalıkları gözlük kullanımına yol açıyor!
24 Şubat 2017 Cuma 11:36

Operatör Uzman Doktor Volkan Yeter; en sık rastlanan göz rahatsızlıklarının genellikle gözlük kullanıma sebep olan rahatsızlıklar olduğunu söyleyerek, bunların genellikle çocuk yaşlarda başlayan miyoplar olduğuna dikkat çekti.

Operatör Uzman Dr. Volkan Yeter, “Erzincan’da bizim gördüğümüz gençlik çağlarına doğru daha fazla ilerleme gösteren çocuk yaşlarda başlayan miyoplar, daha az sıklıkla veya toplumu daha sık rahatsız eden rahatsızlıklardan biride, yakını görememe durumudur. Bu konularda hastalarımızın müracaatı daha fazla oluyor. Genellikle bunların en klasik ve sağlıklı düzeltilmesi gözlükle oluyor. Tabi ki bazen gözlükten hoşlanmayan insanlar kontak lens için bize başvurabiliyorlar. Bunlar içerisinde hastaya uygunluk açısından değerlendirme yaptıktan sonra bazı önerilerde bulunup, gerekirse eğer uygunsa kontak lens veya lazer önerebiliyoruz ve reçete edebiliyoruz. Daha sıklıkla veya daha az önemli olarak da konjivitliler karşımıza çıkıyor. Daha çok mevsim geçişlerin de gördüğümüz alerji konjivit, özellikle kış aylarında daha sık gördüğümüz veya yaz aylarında havuza girildiğinde rastladığımız bakteriyel veya miral konjivitler sık oluyor. Mevsim değişimlerinde İlkbahar ve Sonbahar aylarında gördüğümüz Konjivitle bulaşıcı olabiliyor özellikle çocuklar okul ve kreşlerden solunum yolu enfeksiyonları eve getirebiliyorlar diğer aile bireylerine temasla bulaşabiliyor dolayısıyla konjivitler bir aile hastalığına dönüşebiliyor.” dedi.

Yeter, “Bu her yıl grip gibi kendini tekrarlayabiliyor. Ayrıca sık olarak rastladığımız glokom, göz tansiyonu ve göz merceklerinde ortaya çıkan durumlar da başvuran hastalarımız da çok oluyor. Bunlar genellikle daha fazla sorun oluşturan rahatsızlıklar özellikle glokom dediğimiz hastaların daha çok göz tansiyonu olarak görülen rahatsızlık aynı zamanda sinsi bir rahatsızlık. Bunları hasta hissetmeyebilir ancak göz kliniklerine gelen her hastayı ölçtüğümüz de ki taranarak tespit edilen bir rahatsızlık, bu da ortalama 100 hastadan 2 ya da 3 hastada görülür ki bu toplumdan topluma genetik olarak değişiklik gösterdiği için nadir rastlanan bir rahatsızlıktır glokom ama tespit edildikten sonrada damla veya ameliyatlarla hatta lazer tedavisi ile hastanın kör olması engellenebiliyor.” şeklinde açıklamada bulundu.

Volkan Yeter; “Sinsi hastalık olduğunda hasta farkına vardığında çok geç olmuş olabiliyor. Çünkü genellikle hiçbir şey hissetmezler ancak çok nadir ağrı yaptığından farkına vararak başvuran hastalar olabiliyor. Sinsi hastalık olması sebebiyle polikliniğimize başvuran tüm hastalar da bu glokom taramasını yapıyoruz. Tespiti durumunda gerekli önlemler açısından bilgilendiriyoruz ve bazı damlaları vererek ömür boyu kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Ayrıca, katarak dediğimiz fakat daha çık ileri yaş guruplarında gördüğümüz bir durum genellikle 60-65 yaş guruplarında sık rastlanan bir hastalık bununda tek tedavisi var. Oda cerrahi çünkü her hangi bir ilaç tedavisi yok. Bugün gelişen teknoloji sayesinde göz içi mercekler kullanılabiliyor lazer tedavisi uygulanarak da katarak düzeltilebiliyor. Gelişen teknoloji ile artık göz içerisine koyulan merceklerle de gözlük kullanımını kısmi olarak kaldırabiliyor veya gözlük numaralarını düşürebiliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Kaynak : sondakika-24.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.