Sigorta (SGK) Kontak Lensi Karşılar mı?

SGK Lenslerin Ne Kadarını Karşılıyor?

Sigorta (SGK) Kontak Lensi Karşılar mı?
19 Ağustos 2017 Cumartesi 09:10

Yeni lenslerinizi almak için kararınızı verdiniz. Kim bilir, belki lens muayenenizi bile oldunuz. Şimdi sıra lenslerinizi satın almaya geldi. Lenslerin fiyatının cebinizi biraz inciteceğini düşünürsek hafiften bir indirim iyi olurdu öyle değil mi? Mesela sosyal güvenceniz lenslerinizin belli bir bölümünü karşılasa harika olmaz mıydı? Evet, harika olabilirdi ancak ne yazık ki sigorta şirketleri ve SGK lenslere sizin baktığınız gözlerle bakmıyor.

Merak etmeyin. Sigorta (SGK) lensi karşılar mı diye düşünen tek göz hastası siz değilsiniz. Tıpkı sizin gibi binlerce lens kullanıcısı lenslerini satın alırken SGK’nin ödeme yardımı yapıp yapmayacağını merak ediyor. Özellikle “SGK artık lens ödemelerini de karşılıyormuş!” dedikodusu ortada döndüğü için bu fikir iştihanızı kabartmış olabilir. Ya bu dedikoduların ve işin aslı nedir? Gerçekten SGK lens ödemesi yapıyor mu?

2015 yılında başlatılan çalışmalar neticesinde SGK kontak lenslere de el attı. Hevesinizi kursağınızda bırakmak gibi olmasın ama SGK sadece kısıtlı şartları yerine getiren hastalar için lens ödemesi yardımı yapıyor. Eğer katarak ve çocuk gelişimi konusunda bir kontak lens satın alacaksanız SGK lens yardımı yapıyor. Fakat bunun dışında numaralı veya numarasız lenslerrenkli veya renksiz lensler fark etmeksizin SGK, ödemeleri tek başına üstlenmeniz gerektiğini söylüyor.

Belki duymuşsunuzdur; artık SGK lensleri görüş düzelticiden ziyade aksesuar sınıfında inceliyor. Haliyle SGK lenslerinizi karşılamayıp, fatura ödemesinde tek başına olacağımızı ifade ediyor. Yine de eğer SGK dışında bir özel sağlık sigortanız varsa sigortanız lenslerinizin faturasının ödenmesi hakkında size yardımcı olabilir.

Bunun için sigorta şirketinizin danışmanlarıyla görüşmeli ve sunulan poliçenin lens ödemelerine yardım yapıp yapmadığını öğrenmelisiniz.

SGK Lenslerin Ne Kadarını Karşılıyor?

Eğer doğrudan ve hızlıca bu bölümden okumaya başladıysanız, önce yukarıda yazılanları okumaya özen gösterin. Yine de tekrardan belirtelim; SGK sadece katarakt ve çocuk gelişimini etkileyen rahatsızlıklarda lens yardımında bulunuyor. Evet, SGK lens ödemesini karşılıyor ama bu yükün altına tamamen kendisini sokmuyor.

Yetişkin bireylerde 2 yılda bir yapılan lens yardımı, çocuklarda 6 ayda bir olarak yapılıyor. 2017 yılı itibariyle SGK;

  • Yıllık lenslerde adet başına 170 TL, 2 adet için ise 340 TL yardım yapıyor.
  • Aylık değişimli lenslerdeyse SGK, 6 çift kontak lens için yalnızca 100 TL’lik ödeme yardımı yapıyor.
  • Alacağınız lensler bu tutarların üzerinde olursa — ki mutlaka bu tutarların üzerinde olacaktır— farkı kendi cüzdanınızdan tamamlamanız gerekiyor.

Sonu ama azı değil; hileli bir ipucumuz daha var! SKG sağlık raporunda belirtilen süreler sona ermeden kesinlikle ödeme yapmıyor. Yukardaki şartları sağlayan hastaların lens ödemesinden faydalanmadan önce bu detaylara dikkat etmesi gerekiyor.

Kaynak : kontaktlensuzmani.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sevda - 6 yıl önce
Ben çalışmıyorum eşimin sigortasından alma imkanım varmı eksi 18 miyopm var 14 yıldır lens kullanıyorum