Sezeryan iğnesi Ali'yi kör etti!

Ankara'da 4 ay önce sezeryan ile dünyaya gelen Saygın Ali bebeğin beyninde hasar oluştu.

Sezeryan iğnesi Ali'yi kör etti!
11 Ağustos 2017 Cuma 09:07

Ankara'da 4 ay önce Özel Koru Hastanesi'nde gerçekleşen bir doğum, yaşanan sorunlar nedeniyle büyük bir tartışmaya yol açtı. Normal doğum paketi satın alan Başak-Murat Yetkin çiftinin bebeği, son anda normal değil sezeryan yöntemi ile dünyaya geldi.

Doğum günü ise anne Başak'a 2 kez sancı azaltıcı iğne yapılmasının ardından normal doğumdan vazgeçildiği ve sezaryana karar verildiği kaydedildi. Ancak bebek ameliyattan hemen sonra doğum sırasında oksijensiz kaldı ve beyninde hasar oluştu. 4 aylık oğlunun son durumu hakkında Karar'a konuşan baba Murat, 42 günlük yoğun bakım sürecinden sonra zorlu bir sürecin başladığını kaydetti. Yetkin, oğlunun ameliyatta yaşanan sorunlar nedeniyle göremediğini ve solunum güçlüğü çektiğini söyleyerek şunları kaydetti: "Oğlumu yoğun bakımdan sonra eve getirdik. Şu anda fizyoterapist yardımı alıyoruz. Yutkunma ve solunum sorunu var. Gözleri hiç görmüyor ve kulakları çok sınırlı duyuyor.

Epilepsi nöbetleri geçiriyor. Sürekli de hastaneye götürüp getiriyoruz. 38 hafta boyunca eşimi bir doktor takip etmişti. Doğuma da bu doktorun girmesi gerekiyordu. Yalnız doğumun olduğu gün, doktorumuzu aradık ve kendisi şehir dışında olduğunu söyledi. Bir başka doktorun geleceğini söyledi. Bize gelmesi gereken doktor çok geç geldi. Beklediğimiz 5 saatlik zaman zarfında da eşimi bize nöbetçi kadın doğum uzmanı olarak tanıttıkları bir doktor takip etti. Ancak kendisi kadın doğum uzmanı değil, asistan doktormuş. Biz onu hiç bulamadık. Daha sonra asistan olduğunu öğrendik. Doğumda pakete dahil olmayan sancı azaltıcı iğne var. Nöbetçi ebe ve hemşire bu şekilde doğuramazsın deyip iki doz bu ilaçtan uyguluyorlar. Bu ilaç kordon gazı dolaşımını olumsuz etkileyebiliyor. Komplikasyona neden olabiliyor. Tüm bunlardan dolayı oğlum şu anda çok kötü durumda. Hastaneden şikayetçi olduk." dedi.

Kaynak : saglikaktuel.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.