Sağlık Bakanlığı'ndan 'İnternetten Lens Almayın' Uyarısı!

İnternet'ten aldığınız lensler yüzünden kalıcı görme kaybı yaşayabilirsiniz!

Sağlık Bakanlığı'ndan 'İnternetten Lens Almayın' Uyarısı!
19 Eylül 2017 Salı 11:09

Kontak Lensler kesinlikle e-ticaret yoluyla alınmamalı, mutlak suretle optisyenlik müesseselerinden alınmalıdır.

İnternetten aldığınız lensler yüzünden kalıcı görme kaybı yaşayabilirsiniz.

İnternet sitelerinin yer sağlayıcılarının yurt dışı olması sebebiyle bu sitelerden alınan lensler doğrudan kullanıcıya ulaşıyor. Bu sitelerden alınan lenslerin teknik düzenlemeye uygun olarak üretilip üretilmediği, güvenli olup olmadığı ile ilgili denetimler yapılamıyor.

Doktor tavsiyesi olmadan kozmetik lens bile kullanılmamalıdır.
***
 
KONTAK LENSLERİN REKLAMI VE İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞI YASAKTIR!

Sağlık Bakanlığımızın sağlık okur yazarlığını artırıcı, kamu sağlığının korunması amacıyla yapmış olduğu spot duyuru ve afiş çalışmalarını çok doğru, isabetli buluyor ve destekliyoruz.

Her türlü renkli ve numaralı kontak lens, hekim reçetesi ile sadece optisyenlik müessesesinde satışına izin verilen ilaç ve tedavi kapsamında değerlendirilen, bazı şartlarda geri ödeme kapsamında bulunan tıbbi cihazdır. Reklamı ve internet üzerinden satışı yasaktır.

Hastalara ve kontak lens kullanacak olanlara da çağrıda bulunarak diyoruz ki kontak lens reçeteleri bir sene süre ile geçerlidir. İnternet üzerinden satın alacağınız denetimsiz sahte kontak lensler yüzünden kalıcı görme kaybı yaşayabilirsiniz. Gözlerinizle kumar oynamayın. Her türlü kontak lensinizi hekim reçetesi ile sadece optisyenlik müesseselerinden temin edin.

T.C. Sağlık Bakanlığı da e-ticaret yolu ile kontak lens satışının kamu sağlığını olumsuz etkileyeceğini düşünüyor, resmî facebook hesabı üzerinden halkı bilgilendiriyor.

Taylan KÜÇÜKER
Eczacı Gözlükçü
Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu
Eğitim ve Mevzuat Komisyonu Başkanı


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
TAYLAN KÜÇÜKER - 6 yıl önce
http://www.turkiyegazetesi.com.tr/.../598492.aspxGörmeyen çocuk öğrenemez(Taylan KÜÇÜKER) TÜRKİYE GAZETESİ- 18.09.2017 -Güncel Ulusal Basın Haberi –Feridun Abi
“Öğrendiklerimizin % 83’ünü gördüklerimiz sayesinde gözlerimizle elde ederiz. Görmeyen çocuk öğrenemez. Okul çağı bu açıdan da gelişme dönemidir. Çocuklarımız bu dönemde bir yandan korunaklı yuvalarından çıkıp toplum içine girmenin verebileceği ruhsal ve sosyal sorunlarla bir yandan da yoğun bir öğrenme döneminin oluşturacağı stresle baş etmek zorunda kalabilirler. Öğrencinin bu süreçten başarılı bir biçimde çıkabilmesinin en temel şartı sağlıklı olmasıdır. Özellikle görmeyle ve işitmeyle ilgili sağlık sorunları erken dönemde teşhis ve tedavi edilirse öğrencinin okul başarısı şansı artar. Gözlük çağdaş ve modern bir toplum inşa etmenin anahtarıdır. Görme kusurları çocukların okul başarısını etkiler. Ebeveynlerin çocuklarının periyodik muayenelerini ihmal etmemeleri gerekir.”
Taylan Küçüker-Eczacı & Gözlükçü