Recep Akdağ’dan Optisyen alımına ilişkin önemli açıklama geldi!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan optisyen alımına ilişkin önemli açıklama geldi. İşte Bakan Akdağ’ın açıklaması.

Recep Akdağ’dan Optisyen alımına ilişkin önemli açıklama geldi!
02 Haziran 2017 Cuma 14:37

Sağlık bakanı Recep Akdağ, TBMM’de yanıtladığı soru önergelerinde 12500 personel alımında optisyenlere kadro ayrılıp ayrılmayacağı konusuna değindi.

CHP’li Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Bakan Akdağ’ın yanıtlaması üzerine verdiği soru önergesine Recep Akdağ şu cevabı verdi:

“Sayın Ömer Fethi Gürer’in optisyen okulu mezunlarıyla ilgili bir sorusu var. Şimdi, aslında optisyen okulu mezunlarını Sağlık Bakanlığında istihdam etmek üzere böyle bir sağlık mesleği tanımlaması yapmadık. Optisyenlik bir meslek. Gözlük verirken size bir optisyenin gözlük vermesi gerekir. Gözlüğü Sağlık Bakanlığı hastanelerinde vermiyoruz biz malum, sadece gözlüğün derecesini belirliyoruz. Bu geçmişte tamamen böyle -işte nasıl diyelim ona- çekirdekten yetişen elemanlar tarafından yapılırdı. Biz, mevcut çalışanlara bundan yıllarca önce -on yılı geçti zannediyorum- şöyle esaslı bir kurs düzenledik; o kursla, sınavla onları optisyen sınıfına aldık ama artık Türkiye’de optisyenler dışında gözlükçülük mesleğine başka kimse başlayamaz.”

Kaynak : 5haber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.