Opak Lens’ten Optik Cam Konusunda Müthiş Bir Atılım Daha…

“Müşteri Memnuniyeti Garantili Kişiye Özel Multifokal Cam”

Opak Lens’ten Optik Cam Konusunda Müthiş Bir Atılım Daha…
07 Eylül 2017 Perşembe 16:05

Baha Optik ve Opak Lens Antalya Fuarı
İlgili Galeriye Git
Opak Lens, 1960 yılından bu yana optik sektöründe olan ve 2012 yılından itibaren freeform cam üretimi yapan Akay Optik ile yaptığı özel üretim anlaşması kapsamında gerçekleştireceği “Müşteri Memnuniyeti Garantili Kişiye Özel Multifokal Cam” uygulamasıyla optik sektörüne yeni bir ivme kazandırıyor.

Opak Lens optik cam alanındaki hizmet kapsamını hızla geliştiriyor ve Akay Optik ile yaptığı özel üretim anlaşması kapsamında ön sırada EyeArt Multifocal camların yer aldığı birçok yeniliğin gelişini müjdeliyor.

Opak Lens bu anlaşma ile yeni girdiği optik cam alanında yalnızca ürün portföyünü tamamlamakla kalmayıp, aynı zamanda da her zaman olduğu gibi yerli sermayeli optik sektörüne güç kazandıran atılımları da yapmaktan geri kalmıyor.

Sektörümüzün duayenlerinden Mehmet Akay’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Akay Optik, kökleri 1960’lı yıllara dayanan, 1993 yılında cam deposu olarak hizmet vermek üzere İzmir’de kurulmuş bir şirket. 1998 yılında başlayan RX imalatı, 2004 yılında kurulan AR laboratuvarı ile tam donanımlı bir fabrika haline getirilmiş. 2012 yılında geleneksel cam üretim teknolojisine freeform üretim teknolojisini de ekleyen Akay Optik yaptıkları anlaşma kapsamında Opak Lens’e kendi markası altında multifokal cam üretimi hizmetini sağlıyor olacak.

Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı H. Erol Harbi bu anlaşma kapsamında Optik Gazete’ye şu bilgileri aktardı.

“Biz Opak Lens olarak sektörümüzde her zaman yerli sermayenin güçlü olmasından yanayız. Yerel bağımsız optisyenlik müesseselerinin gücünü elinde tutması, gelişmesi ve daha etkin olması için üzerimize düşen her görevi layığıyla yapmaya çalışıyoruz. Bu yüzden Akay Optik ile yaptığımız özel üretim anlaşmasının satır aralarını okumak çok önemlidir. Bu anlaşma bizim üretim alanında da yerli sermayeye verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Yerli üretim anlamında şu anda Akay Optik ile yola çıkıyoruz ancak, optisyenlik müesseselerimizin de desteğiyle ilerleyen zamanlarda bu konudaki kaynaklarımızı çoğaltma planlarımız da var.

Yerli sermayeli üretim kapsamında başlangıcı Akay Optik ile yaptık, çünkü birazdan vereceğim bilgilerle üretimde kalitenin bizim için ne kadar önemli olduğu anlaşılacak. Akay Optik bu anlamda kendisini çok ispatlamış bir firma ve sektörümüzün önemli bir ismi olan Mehmet Akay’ın vizyoner görüşlerini işine ve üretimine yansıtan özelliklere sahip.

Biz Akay Optik ile yaptığımız anlaşma kapsamında öncelikle optik cam portföyümüzü tamamlamış oluyoruz. Hali hazırda belirli dioptri ve adisyonlarda 1.56 stok multifokal camlarımızla optik cam yelpazemizin tüm ürün çeşitleri tamdı. Ancak kişiye özel üretilen multifokal optik camlarda iyi çalışabileceğimiz bir üretici arayışımız devam ediyordu. Bu anlaşmayla yerel bağımsız optisyenlik müesseselerine eksiksiz bir optik cam portföyü sunmuş oluyoruz.

Bu yeter mi? Opak Lens’i tanıyorsanız yetmeyeceğini hemen anlamışsınızdır. Bize göre yetmez. Kontak lenste kazandığımız “odaklanmış hizmet yaklaşımımızı” optik camda da sergiliyoruz, multifokal lenste de sergilemeye devam edeceğiz.

Nedir odaklanmış hizmet yaklaşımı? Müşterimiz olan optisyenlik müesseselerinin, kendi müşterisi olan son kullanıcılara en kaliteli ürünü; en hızlı, en sorunsuz, en yüksek müşteri memnuniyeti ile sunabilmesidir. Burada Opak Lens olarak çalışmalarımızı her zaman iki önemli ilkeye dayandırdığımızı da vurgulamak lazım. Birincisi sunduğumuz ürün bir sağlık ürünüdür, dolayısıyla her zaman seçimi ve sunumu en üst dereceden özen gerektirir. İkincisi de biz tüm enerjimizi sektörümüzde yerli sermayenin söz sahibi olmasına harcarız. Bu nedenle iş stratejimizi ve hizmetlerimizi her zaman şu soruya cevap arayarak kurgularız: “Temelinde göz sağlığı olan ürünlerin son kullanıcılara ulaşmasında yerel bağımsız optisyenlik müesseselerinin elini yabancı sermayeye karşı nasıl güçlendirebiliriz?”

Kişiye özel EyeArt Multifocal optik camların satışında da aynı ilkeler geçerli olacak. Zaten camlarımız Akay Optik’in bilinen kalitesinde, freeform özellikte, en son teknoloji ile üretiliyor. Opak Lens de yerli üretici ile yerel bağımsız optisyenlik müesseseleri arasında bir köprü olarak bu üstün özellikli optik camların cazip fiyatlar ile, hızlı teslimat ve müşteri memnuniyeti garantisiyle son kullanıcılara ulaşmasına aracılık edecek.

Özel üretim EyeArt Multifocal optik camlarımızın 48 saat içinde üretim garantisi olacak. Bu yetmez, buna ek olarak optik sektöründe bu camlarda daha önce yapılmamış yepyeni bir atılımımız daha var. Opak Lens’ten odaklama eğitimini tamamlayarak sertifika alan optisyenlik müesseselerine 2017 yılı boyunca %100 Müşteri Memnuniyeti Garantisi sunacağız. Odaklama sertifikasını alan optisyenlik müesseselerinin alım fiyatında ayrıca %20 bir ek indirim de uygulanacak.

Bugün göz hekimlerinin multifokal optik cam reçetesi yazmaya, optisyenlik müesseselerinin de satmaya çekindiklerini görüyoruz. Bunun sebebi de odaklaması doğru yapılmadığında gözlük kullanıcısının mutsuz olması. Aslında kullanımı çok konforlu olan multifokal optik camların benimsenmesi çok kolay, yeter ki doğru odaklansın. Biz bunu eğitim ile sağlayacağız ve %100 Müşteri Memnuniyeti Garantisi ile destekleyeceğiz. Üzerine cazip fiyatlar da sağlandığında optisyenlik müesselerinin özel üretim multifokal camların satışını artırmaları son derece çabuk olacaktır inancındayız.”

Opak Lens’in multifokal ve RX cam üretimi için Akay Optik ile yaptığı anlaşmanın imzaları Antalya’da atıldı ve EyeArt Multifokal Camların lansmanı aynı toplantı sırasında gerçekleştirdi.
 
22 Ağustos 2017 ve 24 Ağustos 2017 tarihlerinde Antalya Sirene Belek Hotel’de Baha Optik’in Geleneksel Bayi Toplantısı kapsamında lansmanı gerçekleştirilen Freeform dijital yüzey işleme teknolojisi  ile üretilen yüksek kaliteli, geniş görüş alanına ve hızlı uyuma sahip EyeArt Multifokal Camlar, Opak Lens’in sağladığı yeni hizmet unsurları ile birlikte 15 Eylül 2017 tarihinden itibaren presbiyopi hastalarına hizmet veren optisyenlik müesseselerine sunuluyor olacak.
 
22 Ağustos ve 24 Ağustos tarihinde iki farklı gruba yapılan lansman toplantılarında ayrıca Akay Optik Yönetim Kurulu Üyesi Şipar Akay, Üretim Müdürü Mehmet Cicik ve Opak Lens Yönetim Kadrosu ile MultifokalExpert Team adı altında görev yapacak olan multifokal satış ve eğitim ekibi de hazır bulundular.

 
Baha Optik Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Coşkun tarafından açılışı yapılan toplantılarda ilk sözü Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi alarak multifokal cam üretimi konusunda uzun süredir araştırma yaptıklarını ve Akay Optik’i ziyaret ettikleri andan itibaren iyi bir iş birliğinin temellerini atacaklarını düşündüklerini belirtti. Erol Harbi’nin ardından söz alan Akay Optik Başkanı Mehmet Akay da Opak Lens ile çalışmaktan duydukları memnuniyeti aktardı.
 
Lansman toplantısının sunumunu gerçekleştiren Opak Lens İş Geliştirme Müdürü Fatma Küçüktaş dünyada ve Türkiye’deki optik cam sektörüne ilişkin bilgileri aktarıp Opak Lens’in cam sektörüne getireceği yenilikleri anlattı. Opak Lens Satış Müdürü Cem Dinçaslan ve Cam Eğitim Müdürü  Zafer Şibik de toplantı sırasında Opak Lens’in tüm ürün ailesine ilişkin bilgileri aktardılar ve EyeArt Multifokal ve RX camların üstün özelliklerinden bahsettiler.

Kontak lens alanındaki başarısını optik camlarda da sürdüren Opak Lens, Akay Optik ile yaptığı anlaşma kapsamında özel üretim multifokal camların yanı sıra aynalı camlar, güneş gözlüğü camları ve mineral cam konusunda da üretim yaptıracak.

EyeArt Multifocal marka ve modeli altında satışa sunulacak olan camların odaklama sertifikasyon eğitimleri başvuru sırasına göre gerçekleştirilecek. Bu konuda öncelikli olmak isteyen optisyenlik müesseseleri optik mağaza adı, kaç kişinin katılacağı bilgisi ve katılımcı isimlerini [email protected] adresine gönderebilirler.

Biz de Optik Gazete olarak Opak Lens’i ve Akay Optik’i sektörümüze yeni bir hareketlilik getirecek ve yerli sermayenin gelişimine katkı sağlayacak bu anlaşmaları nedeniyle kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.