Milletvekiline 400 TL, Vatandaşa 40 TL Gözlük Yardımı!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk kamuda düzeltilmesi gereken konular hakkında açıklamalarda bulundu.Örneklerle açıkladığı kamudaki sorunların çözüme ulaşması için maliye bakanlığı ve hükümete atıfta bulundu.

Milletvekiline 400 TL, Vatandaşa 40 TL Gözlük Yardımı!
10 Mart 2017 Cuma 09:48

İsmail Koncuk'un twitter'dan yaptığı açıklama;

Kamuda düzeltilmesi gereken çok konu var, en basit bir örnek vereceğim.Memur ve emeklilere devletin ödediği gözlük parası. Bilginiz var mı?

Devlet memurlarının 3 yılda 1 gözlük çerçevesi ve cam hakkı var. 3 yılda 1 çerçeveye 35 TL, cama 10 TL ödeniyor.%20 katkı payı da memurdan.%20 katkı payını da memur ödeyince devlet 3 yılda 1 sadece 40 TL gözlük ücreti ödüyor.

Peki Sayın Milletvekillerinde durum nedir?Bir bakalım.Sn milletvekillerine, gözümüz yok ama, yılda 1 gözlük çerçevesi ve camı alma hakkı verilmiş.Çerçeve için 250, cam için ise 150 TL ödeniyor.

Sn milletvekilleri tabi ki daha fazlasını hak ediyor ancak,memur ve emeklilerimize de kıymet verilerek, sn vekillere ödenenin yarısı ödense.Sadece gözlükte değil,neredeyse diş ve diğer tüm protezlerde benzeri sıkıntılar var.

Maliye Bakanlığı ve Hükümetin kulakları çınlar inşallah.  




Kaynak : kamuajans.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.