LYS Türkiye birincisi görme engelli öğrenci oldu!

Konya'da yaşayan görme engelli Fulya Akkaya, LYS'de TM-1, TM-2, TM-3, TS-1 ve TS-2 puan türlerinde Türkiye birinciliğini elde etti.

LYS Türkiye birincisi görme engelli öğrenci oldu!
12 Temmuz 2017 Çarşamba 16:50

Konyalı görme engelli üniversite adayı Fulya Akkaya, Lisansüstü Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre TM-1, TM-2, TM-3, TS-1, TS-2 puan türlerinde Türkiye birincisi oldu.

Meram Anadolu Lisesinden Akkaya, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2017 LYS'nin sonuçlarının açıklanmasıyla sevinç yaşadı.

TM-1, TM-2, TM-3, TS-1, TS-2 puan türlerinde Türkiye birincisi olan Akkaya, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda da (YGS) Türkiye 14'üncüsü olmuştu.

Sonuçların açıklanmasıyla yakın çevresinden kutlama mesajları almaya başlayan Akkaya'yı, Konya Valisi Yakup Canbolat da makamında ağırlayarak başarısından dolayı kutladı.

Ailesiyle geldiği Valilik makamında açıklama yapan Akkaya, başarının yolunun düzenli çalışmaktan geçtiğini söyledi.

"EMEĞİMİN KARŞILIĞINI ALDIĞIM İÇİN MUTLUYUM"

Emeğinin karşılığını aldığı için mutlu olduğunu dile getiren Akkaya, "Bu, son bir yılda kazanılmış bir başarı değil. 12 yıl boyunca düzenli çalıştım. Kendine inanmak, özgüven sahibi olmak çok önemli. Kendi potansiyelimi keşfettim, hepsi bu kadar. Zaten başarı da bunlardan sonra geliyor." ifadelerini kullandı.

Akkaya, kendisinden sonra bu sınava hazırlanacak adaylara bol bol kitap okumalarını tavsiye ederek "Kaçıncı sınıfta olurlarsa olsunlar, şimdiden çalışmaya başlasınlar. Çok düzenli çalışsınlar, kendilerine güvensinler, istedikleri her şeyi başarırlar." diye konuştu.

Sınava hazırlık süresince ailesinden büyük destek gördüğünü dile getiren Akkaya, anne ve babası ile arkadaşlarına teşekkür etti.

Akkaya, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okumayı hedeflediğini belirtti.

BİLGİSAYAR HEDİYESİ

Görme engelli adayı tebrik eden Vali Canbolat da Akkaya'nın başarısının kendilerini çok mutlu ettiğini bildirdi.

Akkaya'ya başarısının hayat boyu sürmesi temennisinde bulunan Canbolat, "Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, okul müdürlüğümüzü, öğretmenlerimizi, size emek veren anne babanızı, kardeşlerinizi de tebrik ediyorum. Her başarı iyi bir aile modelinden çıkar. Dolayısıyla burada okulumuzun da anne babamızın da mutlaka büyük katkıları var." diye konuştu.

Vali Canbolat, Fulya Akkaya'ya bilgisayar hediye etti.


Kaynak : saglikaktuel.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.