Lens Kullananların Dikkatine!

İşte lens kullanırken dikkat etmeniz gerekenler:

Lens Kullananların Dikkatine!
09 Şubat 2017 Perşembe 09:48

Lens kullanımı her geçen gün daha da artıyor. Gözlük kullanımının geride kaldığı ve lens kullanımının arttığı bu dönemde dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. İşte lens kullanırken dikkat etmeniz gerekenler:

Lens takıldığında uzun süre göz üzerinde bulundurmamaya dikkat edin. Çünkü lensleri sürekli olarak göz üzerinde bulundurmak kalıcı hasara ve hatta görme kaybına yol açabilir.

Lenslerinizi uyumadan önce mutlaka çıkarın. Çoğu lens kullanıcısı ne yazık ki bu hatayı yapar. Lenslerinizle uyuduğunuz zaman gözünüzde batma ya da kuruluk hissedersiniz ve bulanık görmenize, hatta ciddi bir göz enfeksiyonuna neden olur.

Duşa girerken ya da havuz, hamam gibi alanlarda bulunurken lensler mutlaka çıkarılmalıdır.  Bakteriler suda ürediğinden lens takan kişilerde göz enfeksiyonlarına ve bazı ağır vakalarda görme kaybına neden olur.

Lenslerinizi asla musluk suyu ile temizlemeyin. Musluk suyu steril değildir. Lenslerinizi musluk suyu ile yıkarsanız  lens yüzeyine bir çok bakteri yapışır.

Lenslerin son kullanma tarihlerine dikkat edin.  Çünkü tarihi geçmiş lensler mikroplar için adeta bir üreme alanıdır.

Kaynak : saglikmodu.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.