Küçük Yaşta Şaşılık Görme Kayıplarına Yol Açar Mı?

Bir çok ebeveynin gözden kaçırdığı çocuklardaki şaşılık, rahatsızlığın ilerleyen yıllarında göz ile ilgili birçok rahatsızlığa neden olabileceğine dikkat çekildi.

Küçük Yaşta Şaşılık Görme Kayıplarına Yol Açar Mı?
03 Mayıs 2017 Çarşamba 14:04

Acıbadem Maslak Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Özgül Altıntaş önemli açıklamalarda bulundu. Çocuk yaşta birçok ebeveynin pek dikkatini çekmeyen şaşılığın ilerleyen yıllarda göz tembelliği başta olmak üzere birçok rahatsızlığa yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunan Doktor Özgül Altıntaş ‘Şaşılık konusunda tanı ve tedavinin gecikmemesi için her çocuğun hiçbir yakınması olmasa bile belirli periyotlarla rutin muayeneden geçmesi göz sağlığı açısından çok önemli’ şeklinde konuştu.

ŞAŞILIK PEK ÇOK NEDENDEN İLERİ GELEBİLİYOR

Çocuklarda görülen şaşılığın sebeplerine ilişkin açıklamalarda da bulunan Acıbadem Maslak Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Özgül Altıntaş ‘Annenin hamilelik döneminde geçirdiği bir hastalık, erken doğum, zor ve uzamış doğum, doğum sonrası travma, yüksek ateşli bir hastalık ve havale öyküsü olan çocuklarda şaşılık görülme riski artıyor. Bunların yanı sıra göz numarası yüksek olan çocuklar da net görmeye çalıştıkça gözlerde kayma sorunu ortaya çıkabiliyor. Sağlıklı görme gelişimine engel olan her durum göz tembelliği ile sonuçlanıyor. Dolayısıyla sürekli aynı gözde şaşılık problemi olan çocuğun bu sorunun yaşandığı gözünde göz tembelliği gelişiyor. Üstelik göz tembelliğinde sadece görme keskinliğinde azalma olmuyor, aynı zamanda çocuğun derinlik algısı da bu durumdan olumsuz etkileniyor. Bu nedenle hiçbir yakınma olmasa bile her çocuğun 6. ayda, 1-3 - 3.5 yaşlarında ve 6. yaşta rutin göz muayenesinden geçmesi gerekiyor.’ İfadelerini kullandı. 

Kaynak : okuhaber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.