Kontak Lens Kullanımında Yapılan Hatalar!

Kontak lens kullanımında yapılan hataların başında, lenslerin temizliğine dikkat etmemek, solüsyon ile her gün temizlememek gelir.

Kontak Lens Kullanımında Yapılan Hatalar!
31 Mart 2017 Cuma 09:41

Oysa ki gözlerimiz, vücudumuzdaki en hassas organlarımızdan biridir ve birçok göz hastalığının hijyen kurallarına uymamak yüzünden oluştuğu bilinmektedir.

Uzun süre gözde kalması

Kontak lens kullanımında yapılan bir diğer hata ise lenslerin uzun saatler boyunca gözden çıkarılmamasıdır. Lensler, kornea adı verilen tabakaya yapışık halde dururlar. Oysa ki damarsız yapıya sahip saydam kornea tabakası, oksijen ile beslenir. Uzun süre lensinizi çıkartmadığınızda, korneanın oksijen almasını engellemiş olursunuz ve kornea damarlanmaya başlar.

Kontak lens kullanımında yapılan hatalar sonucu ortaya çıkan hastalıklar

Allerjik konjonktivit: Gözlerde kaşıntı, kızarma, beyaz renkli göz akıntısı

Dev papiller konjonktivit: Lensi çıkardıktan sonra kaşıntı, sabahları gözlerde çapaklanma, lense toleranssızlık, lens üzerindeki birikintilere bağlı bulanık görme

Korneada damarlanma: Kornea normalde damarsız, saydam bir dokudur. Lensler yüzünden yeterince oksijen alamayan kornea, özellikle lensleriyle uyuyanlarda damarlanır.

Kornea ödemi: Korneanın oksijensiz kalmasına bağlıdır. Bulanık görmeye ve ışıklarda dağılmaya yol açar.

Keratit: Korneada beyaz bir leke, gözde kızarma, ağrı, ışık hassasiyeti, çapaklanma. Keratit çok ciddi bir durumdur ve görme kaybı veya kornea nakliyle sonuçlanabilir. Lenslerle uyumak, yüzmek, lens hijyenine uymamak keratit için risk faktörüdür.

Sıkı lens sendromu: Ağrı, ışık hassasiyeti, görme bulanıklığı, gözde yabancı cisim hissi. Kornea eğimine uygun ölçüde lens kullanılmamasına bağlıdır, göz kuruluğuyla da ilgilidir.

Korneada çizikler: Gözde acı, yaşarma, ışığa bakamama ve bulanık görme. Lensler takılıp, çıkarılırken dikkat edilmezse olur.

Kaynak : duzeygozmerkezi.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.