Her 4 Öğrenciden Biri Görme Problemi Yaşıyor!

Son dönemde yapılan araştırmalar, sağlık konusunda oldukça çarpıcı sonuçların ortaya çıkmasına sebep oluyor...

Her 4 Öğrenciden Biri Görme Problemi Yaşıyor!
06 Mart 2017 Pazartesi 09:55

Son dönemde yapılan araştırmalar, sağlık konusunda oldukça çarpıcı sonuçların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Araştırmalarda, okul öncesi çağda olan çocukların %5’inde görme problemi olduğu görülüyor.

Okul çağında ki çocuklarda ise bu oran %25 seviyesinde seyrediyor. Bu okullarda her 4 öğrenciden birinin görme problemi yaşadığını gösteriyor. Bu göz problemlerinin çoğu gözle görülemeyecek durumda olan problemler oluyor. Yalnızca göz kapağında düşüklük ya da şaşılık gibi problemler dışarıdan fark edilebiliyor. Genellikle aileler de bu problemleri rahatlıkla fark edebildiği için henüz çocukların yaşı küçükken tedaviye götürüyorlar. Ancak çocuklarda çeşitli derecelerde görme zorluğu varsa bunun anlaşılması için kesinlikle doktorlara başvurulması gerekiyor. Okul dönemindeki çocuklarda bu muayeneler kesinlikle aksatılmadan yaptırılması gerekiyor. Erken dönemde yapılan tedaviler çok daha yüksek başarı oranı sunarken, çocuk hastalarda bu oran iyice yükseliyor.

Gözde yaşanan problemler çocukların hayatını direkt olarak etkiliyor. Okul yaşantılarında ve gelişimlerinde en önemli rollerden birisine sahip gözlerde yaşanan problemler, her alanda çocukları zorlayabiliyor. İlk olarak aldıkları eğitimde öğrenciler uzun dönemde zorlanıyorlar. Sınıfların her noktasından tahtayı göremeyen bu öğrenciler sürekli en önde oturmak zorunda oluyorlar. Ancak boyları uzun olduğu takdirde en önde oturmaları da zor olacağından belirli bir düzen getiriliyor. Bu düzende çocuk sürekli olarak yazıları okumakta zorlanırken dersi takip etmekte de dolaylı yoldan zorlanıyor.

Bunun dışında gözlerde ki bozukluk çocukların fiziki gelişimlerini de etkiliyor. Okulda yapılan spor etkinliklerinde gözlüklü olan çocuklar geride kalabiliyor. Özellikle toplu sporlarda, gözlüğün top darbesiyle kırılması durumunda yüksek riskler olduğundan aileler, çocuklarına toplu sporları yapmamaları yönünde telkinde bulunuyorlar. Böyle olunca da görme problemi yaşayan çocuklar daha fazla oturan ve ister istemez kilolu çocuklar olabiliyor. Bu etmenler dolaylı olarak sosyal hayatını da etkiliyor. Bazı aktivitelerden dışarıda kalması, çocukları diğer çocuklardan uzaklaştırıyor. Bu durumun yaşanmaması için ailelerin bilinçli hareket etmesi gerekiyor. Küçük yaşlarda yapılan muayenelerde çocukların göz problemlerinin tespit edilmesi ve tedavi edilmesi gerekiyor. Bu sayede çocukların tüm hayatı boyunca sorun yaşamadan gelişimi devam ediyor.

Kaynak : haberya.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.