Güneş tutulması sonrası Google arama trendi: “Gözlerim acıyor”

Dün itibarıyla gerçekleşen ve sadece Kuzey Amerika’dan izlenebilen tam güneş tutulması, hâliyle internetin ve sosyal medyanın da ana gündem maddesiydi.

Güneş tutulması sonrası Google arama trendi: “Gözlerim acıyor”
24 Ağustos 2017 Perşembe 09:32

Güneş tutulmasına gözlük kullanmadan bakmasıyla sosyal medyada oldukça konuşulan Donald Trump, görünüşe bakılırsa bunu yapan tek kişi değil.

Çünkü Google Trends verilerine göre “my eyes hurt” yani Türkçesiyle “gözlerim acıyor” araması ciddi oranda arttı.

Google Trends verilerine göre “güneş tutulması” araması saat akşam 17:30 ila 18:30 arası tavan yaparken, aramaların düşüşe geçtiği 20:20 sonrası “gözlerim acıyor” aramalarında hızlı bir artış görüldü.

Yukarıdaki görselden de görebileceğiniz üzere kısa bir süre içinde bu arama ciddi şekilde arttı ve ardından azalarak normal seviyeye indi. Tutulmaya çıplak gözle bakmak önerilmezken, bazı kentlerde oluşabilecek zararları engellemek amacıyla ücretsiz gözlük dağıtıldı.

Kaynak : medyaloji.net


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.