Gözlükler Mercek Altında!

TİTCK Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Bşk. Yrd. Recep Uslu  canlı yayında optik cam ve çerçevelerin tekil takibine başlanan Ürün Takip Sistemi'ni anlattı.

Gözlükler Mercek Altında!
19 Eylül 2017 Salı 12:05

Hayata geçirilen Ürün Takip Sistemi (ÜTS) ile optik cam ve çerçeveler, üretildiği nokta ya da ithal edildiği yerden kullanıcısına kadar tek tek takip edilecek.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından tüketicilerin göz sağlığı için büyük öneme sahip gözlük camı ve çerçeveleri yakın takibe alındı. Hayata geçirilen Ürün Takip Sistemi (ÜTS) ile optik cam ve çerçeveler, üretildiği nokta ya da ithal edildiği yerden kullanıcısına kadar tek tek takip edilecek. Sistem sayesinde, piyasadaki güvensiz ürünlerin tespiti kolaylaşacak, sahte ve kaçak ürünler daha hızlı belirlenebilecek. Dünyada ilk olma özelliğine sahip ÜTS ilecam ve çerçevelerden sonra, kalp ve beyin pili gibi cihazlar da mercek altına alınacak.


Kaynak : takvim.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.