Gözlük İthalatında Vergiler Artırıldı!

Kullanımının giderek yaygınlaştığı gözlüklerin ithalatında yeni düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemeler sonrasında ithal edilen ürünlerin gümrük vergilerinde önemli artışlar yaşandı.

Gözlük İthalatında Vergiler Artırıldı!
01 Haziran 2017 Perşembe 14:15

Kullanımının giderek yaygınlaştığı gözlüklerin ithalatında yeni düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemeler sonrasında ithal edilen ürünlerin gümrük vergilerinde önemli artışlar yaşandı. 

Gözlük kullanımı yaşanan optik problemler ve kozmetik amaçlı kullanımlar sebebiyle her geçen gün artmaya başladı. Özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte gözlük kullanımı büyük oranda arttı. Bu süreç içerisinde Bakanlar Kurulu tarafından gözlük ithalatı ele alınmış üzerinde yeni düzenlemelerin yapılacağı özellikle belirtilmişti. Resmi Gazete'de yayınlanan yeni düzenlemeler sonrasında Bakanlar Kurulunun gümrük vergileri üzerinde önemli çalışmalar gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. 

Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar sonrasında güneş gözlükleri, optik gözlükler, plastik ve diğer malzemelerden yapılmış olan değişim parçaları yurt dışından ithal ediliyordu. İthalatın aynı şekilde devam etmesi planlanırken gümrük vergileri üzerinde birtakım değişiklikler yapılacağı açıklandı. Gözlük ithalatı sırasında alınan gümrük vergisi yüzde 29.8 oranında artırıldı. Vergilerin artırılmış olması gözlükçüler tarafından pek memnuniyetle karşılanmadı. Bu durumun yakın zamanda fiyatlara da yansıyacağı belirtildi. Vatandaşlarında yakın zamanda fiyatlardan dolayı şikayetlerini dile getirmeleri bekleniyor. Özellikle gözlük alışverişinin yaz aylarında daha yoğun bir şekilde yapıldığı düşünüldüğü zaman gözlükçülerin fiyatlarda yapacakları yukarı yönlü değişikliklerin kısa sürede etkisini göstermesi planlanıyor. Alınan kararın eleştirilmesi dikkatlerden kaçmadı. 

Yapılacak olan gümrük vergisi uygulamasının Avrupa Birliği ülkeleri ile serbest ticaret anlaşmasının yapıldığı ülkeleri kapsamayacağı da önemli bir detay olarak belirtildi. Bu ülkelerin dışında kalan ithalat çalışmalarında gümrük vergisinin artırılacağı açıklandı. Bu sayede beklenildiği gibi her ürün üzerinden artışın yaşanmayacağı belirlendi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.