Gözlük devine 1,6 milyon lira ceza!

Rekabet Kurulu, Luxottica Gözlük'e 1.6 milyon lira ceza kesti.

Gözlük devine 1,6 milyon lira ceza!
28 Şubat 2017 Salı 17:48

Bünyesinde Ray-Ban, Oakley, Dolce&Gabbana ve Burberry gibi çok önemli markaları barındıran Luxottica Gözlük'e Rekabet Kurulu tarafından 1 milyon 672 bin lira para cezası kesildi. Kurul tarafından yapılan açıklamada cezanın, "rakiplerinin pazardaki faaliyetlerini zorlaştırıcı uygulamalar" nedeniyle verildiği belirtilidi.

Yapılan açıklamaya göre, Luxottica Gözlük Endüstri ve Ticaret A.Ş.'nin, satış politikaları ve diğer uygulamaları ile 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak yürütülen soruşturma tamamlandı.

23.02.2017 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda Luxottica Gözlük Endüstri ve Ticaret A.Ş.’nin rakiplerinin pazardaki faaliyetlerini zorlaştırıcı uygulamalar ile hakim durumunu kötüye kullandığına ve 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine bu nedenle, aynı Kanun'un 16. maddesi uyarınca adı geçen teşebbüse 1 milyon 672 bin 647 TL idari para cezası verilmesine oybirliği ile karar verildi.

Kaynak : msn.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.