Gözkoop ve EGOD Federasyonu, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nde!

Gözkoop ve EGOD Federasyonu, T.C İSTANBULKEMERBURGAZÜNİVERSİTESİ'nde "Nereden Başlamalıyım" konulu seminer gerçekleştirdi.

Gözkoop ve EGOD Federasyonu, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nde!
12 Mayıs 2017 Cuma 10:24

Gözkoop ve EGOD Federasyonu, T.C İSTANBULKEMERBURGAZÜNİVERSİTESİ'nde 10.05.2017 tarihinde Optisyenlik Bölümü öğrencileri ile "Nereden Başlamalıyım" konulu seminer gerçekleştirdi. Seminer ile ilgili Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı  Sn. Kamil Nuri Gizer'in açıklamasını siz değerli okurlarımız ile paylaşıyoruz.

"Kemerburgaz Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu müdürü Sn.Prof Dr. Turgut İpek'in Federasyonumuza ve Gözkoop'a yönelik yaptığı davet üzerine 10.05.2017 tarihinde Optisyenlik Bölümü öğrencileri ile buluşuldu.

 
"Nereden Başlayalım" konulu seminer Optisyenlik Programı Öğretim Görevlisi sayın Reyhan Biçak, Ege Federasyonu Başkanı Kamil Nuri Gizer ve Gözkoop Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Göz. Taylan Küçüker ve öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.


Seminerin ilk bölümünde Gözkoop Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Federasyonu Eğitim ve Mevzuat Komisyonu Başkanı Ecz.Göz. Taylan Küçüker günümüz şartlarında yatay ve dikey rekabeti karşılama noktasında, Kooperatiflerin pazarı regüle edici misyonunu anlatmış ve önümüzdeki dönem pazarda yükselen değerin Kooperatifçilik olacağını tüm meslektaşlarımızın ve tedarikçilerimizin bu gerçeği görmeleri ve kabul etmeleri gerektiğini işaret etmiş, bu noktada Gözkoop'un ortağı olsun olmasın tüm meslektaşlarımıza ve tedarikçilerimize aynı mesafede olduğunu ifade ederek devamında, bu gün için bir tabela birlikteliği sergilemediklerini,  esasen Türkiyenin en büyük zinciri olduklarını ancak, kooperatif dışında kalan meslektaşların hak ve hukukuna tecavüz etmemek adına nihayi tüketicilerin algısına yönelik olarak tabela birlikteliği sergilemediklerini ifade etmiştir. Öte yandan, kooperatif ortaklığının ortaklara olumsuz süprizler doğurmayacağını ortakların sorumluluklarının katılım payları ile sınırlı olduğunu da sözlerine eklemiştir.

 
Toplantının ikinci bölümünde söz alan Göz. Kamil Nuri Gizer, mesleğin ve meslektaşların içinde bulunduğu şartları öğrenciler ile birlikte interaktif bir ortamda değerlendirmiş, öğrencilerden gelen ve sıklıkla merak edilen konular hakkındaki soruları çok açık bir dille cevaplamış, devamında önümüzdeki dönemde, gündemde olan mesleki meselelerin çözümü için sivil toplum kuruluşlarına ilgili ve yakın olmalarının, hukuki mücadele ve kazanımları için önemine değinmiş, genç meslektaş adaylarına onları bekleyen ticari hayatlarındaki girişimleri noktasında kooperatiflerin önemine değinmiştir..

Ayrıca Ankara Dernek Başkanı sayın Mahmut Yetim önderliğinde meclis çalışmaları yürütülen Oda ve Birlik konularına ve çalışmaların bulunduğu aşama hakkında bilgi verilmiş, mesleklerinin ve kendilerinin gelecekleri açısından 5193 sayılı meslek Kanunumuzda yapılması gereken düzenlemeler ve bu konuda Federasyonumuzun bakış açısı ve yaptığı çalışmalar etraflıca aktarılmıştır.

Öğrencilerin yoğun ve ilgili katılımları ile zenginleşen toplantı ileri bir tarihte farklı konularında konuşulması temennisi ile son bulmuştur.

Saygılarımla,"

Kamil Nuri GİZER
Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu
Yönetim Kurulu Başkanı





 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.