Gözde Bakteriyel Konjonktivit ve Viral Konjonktivit

Bakteriyel konjonktivit ve Viral konjonktivit Hastalıkları genellikle bir gözde varsa, daha sonra ötekine de geçer. Gözde sürekli bir akıntı vardır.

Gözde Bakteriyel  Konjonktivit  ve Viral Konjonktivit
17 Haziran 2017 Cumartesi 09:53

Akıntı kirpikleri birbiri­ne yapıştırdığından, sabahları gözü açmakta güçlük çekilebi­lir. Aynı belirtileri taşıyan bir başka kimse ile temas hastalığın bulaşmasına sebep olabilir. Özellikle yüz havlusunun ortak kullanılmasından kaçınmak gibi genel hijyenik ko­nulara dikkat edilmelidir. Ayrıca antibiyotik göz damlaları veya geceleri kullanılan göz merhemleri tavsiye edilir.

VİRAL KONJONKTİVİT

Genellikle üst solunum yolları enfeksiyonları ile bağlantılı ve “udeovirüstor” adı verilen bir virüsün sebep olduğu bir durumdur. Sıkça rastlanan bu duruma “pembe göz” de de­nebilir. Çok bulaşıcıdır.

Viral Konjonktivit Belirtileri ;

Hasta her iki gözde de batma hissi ve rahatsızlıktan yakı­nır. Gözlerde olan sulu bir akıntıya öksürük ve soğuk algınlığı belirtileri de eşlik edebilin göz tipik olarak kıpkırmızıdır. Bakteriyel konjonktivit’e göre daha uzun, hatta haftalarca de­vam edebilmektedir.

Viral Konjonktivit Tedavisi ;

Göz doktorunun gözetiminde antibiyotikli göz damlaları ve merhemler tavsiye edilir.

Damla ve merhemi kullanırken ellerin yıkanması ve tüm hijyenik kurallara uyulması gerekir.

SÜT ÇOCUKLARINDA KONJONKTİVİT

Küçük bebeklerde gözün savunma mekanizması henüz ol­gunlaşmamış olduğundan, bebekler için çok tehlikeli bir durumdur.Bir aylıkken küçük bebeklerde konjunktivit bildirimi zorunlu olduğundan, böyle bir durumla karşılaşan ailenin vakit geçirmeden bir göz doktoruna başvurması gerekir.

 ALLERJİK KONJONKTİVİT

Aileden gelen bir alerjik durum, kimyasal maddelerle ya da göz damlalarıyla bir temas söz konusu ise, her iki gözde birden kaşıntı başlar ve berrak ve sümüksü bir akıntı olur. Gözde şişme (ödem) olabilir.

Kısa süreli kullanılan anti allerjik göz damlaları ile rahatla­ma sağlanır.

Kaynak : saglikhastalik.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.