Göz Sağlığı Nasıl Korunur!

Göz Sağlığı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler...

Göz Sağlığı Nasıl Korunur!
07 Ekim 2017 Cumartesi 14:26

İnsanların en önemli organlarından birisi olan göz için sağlık oldukça önemlidir. Gözlerimizle sağlıklı iletişim kurabiliyor ve çevremizde ki güzellikleri görebiliyoruz. Yaşamın keyfine varmamızı sağlıyor. Peki hayatımız için oldukça önemli olan gözümüzün sağlığı için nelere dikkat etmeliyiz?

Göz Sağlığı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle beslenme konusuna çok önem verilmelidir. A, C ve E vitamini açısından zengin sebze ve meyveler tüketilmelidir. Havucun gözlere olan faydası hemen hemen herkes tarafından bilinir. Düzenli bir şekilde tüketmeye özen gösterilmelidir. Sebze ve meyveyi bilinçli ve düzenli bir şekilde tüketmek katarakt riskini önemli oran da azaltmaktadır.

Sigaradan uzak durulmalıdır. Bütün sağlığa olduğu gibi göz için de önemli ölçüde zararlıdır.

Yaz aylarında güneşin en yoğun olduğu saatlerde kesinlikle güneş gözlüğü olmadan dışarı çıkılmamalıdır. Taklit gözlüklerden uzak durulup UV ışınlarına karşı koruyucu gözlükler kullanılmalıdır.

Uzun süre bilgisayar ekranına bakmak göz sağlığı için oldukça zararlıdır. Mutlaka en az 15 dk gözler dinlendirilmelidir.

Erken teşhis için düzenli muayenelere devam edilmelidir. Eğer gözlük kullanıyorsanız düzenli aralıklarla derecesini kontrol ettirmelisiniz.

Eller kirli iken gözlere değdirilmemeli ve kullanılan lensler temiz kullanılıp enfeksiyondan korunulmalıdır.

Göz kuruluğu ve göz yanması olanların vitamin tüketmesi önerilmektedir.

Bol bol su içilmeli ve uyku düzenine dikkat edilmelidir.

Kitap okurken kitap ve göz arasında en az 25-30 cm olmasına dikkat edilmelidir.

Kaynak : hastatv.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.