Göz Sağlığı Hakkında Ne Kadar Bilgiye Sahibiz?

Dr. Sezer Özkan : “Vücudun en kayda değer organlarının başında göz geliyor."

Göz Sağlığı Hakkında Ne Kadar Bilgiye Sahibiz?
17 Haziran 2017 Cumartesi 11:08

En kıymetli organımız olan gözümüzün sağlığı hakkında ne kadar bilgiye sahibiz?

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Sezer Özkan, göz sağlığı ile ilgili merak edilen 10 pratik bilgiyi şöyle sıraladı:

“- Bebeğinizin hiçbir şikayeti olmasa bile göz kontrolünü 1 yaşında yaptırın. Çünkü bu muayene bebeği göz tembelliğinden korur.

– Çok uzun saatler oynanan bilgisayar oyunları , alerji ve kuruluk yapabilir. Görme kusuru oluşmasını tetikleyebilir.

– Sulanma, kaşıntı, sancı, okurken zorlanma, yazıların birbirine karışması, göz ve baş ağrısı olması, başı eğik tutarak okuma, gözleri kısarak bakma, odaklanma problemleri göz hastalıkları belirtisidir.

– Alıştırma ortamınızda soft tone sarı aydınlatma kullanın. Şeker hastasıysanız ve sporcuysanız göz dibi muayenesini ihmal etmeyin.

– Makyaj malzemelerini ortak kullanmayın. Göz nezlesi olarak bilinen konjonktivit göz farı, göz kalemi ve maskara gibi başkasının makyaj malzemeleriyle geçebilir.

– Bilhassa renkli gözlü kişiler güneş ışığına daha alıngan olurlar. Renkli gözlü kişilerde kızarıklık görülme oranı koyu renkli gözlülere göre daha fazladır. Böylece renkli gözlü kişilerde güneş gözlüğü kullanımı daha önemlidir.

– Güneş ışınlarına çok maruz kalmak zamanla lensimizde koyulaşmaya, katarakta ve görme noktasında hassasiyete sebep olur. Güneş ışınlarının dikey geldiği dönemlerde güneş gözlüğü kullanmalıyız.

– Bilgisayar başında çalışanlarda alerji, kuruluk, görülme sıklığı artar. Gözü dinlendirmek ve göz kırpmak gereklidir.

– Gözünüze aldığınız ani bir darbe ya da gözünüze bir cisim kaçması durumunda gözünüzü ovalamayınız. Var ise serum fizyolojik ile yok ise bol su ile yıkayarak göz hekimine başvurunuz.

– Başka birinin gözyaşını silmeyiniz. Eğer bu kişide kızarıklık, aşırı sulanma ve kapak şişliği var ise bulaşıcı olabilir. Başka birinin gözyaşını sildiyseniz, ellerinizi bol su ile yıkayınız."

Kaynak : ojje.net


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.