Göz kusurlarıyla okul başarısı arasında ilişki var!

Uzmanlar okula giden çocukların başarısını doğrudan etkileyen noktalardan birinin göz muayenesinden geçtiğinin altını çiziyor.

Göz kusurlarıyla okul başarısı arasında ilişki var!
10 Ekim 2017 Salı 14:01

Öğretmeninin tahtaya yazdığını göremeyen, göremediği içinde gerektiği gibi okuyup anlayamayan çocukların derslerinde ilerleyemeyeceğini işaret eden uzmanlar, anne babalara önemli bazı tavsiyelerde bulunuyor. 

Ekran karşısında çok vakit geçiren çocukların gözlerinde kırılma kusurlarının ortaya çıkabileceğini hatırlatan uzmanlar, yaz tatili dönemi boyunca ebeveynlerin çocuklarının elinden cep telefonu, tablet ve bilgisayarı alabilmek için çaba harcadığını ancak bunu bir türlü başaramadıklarını belirtiyor.

Teknolojik aletlerde geçirilen uzun zamanın sağlıklı gözlerde bozulma, gözlük kullanan çocuklarda ise gözlük derecelerinde artışı şeklinde kendini gösterdiğini belirten uzmanlar, okula giden çocukların mutlaka göz kontrollerinin sürekli ve düzenli olarak gerçekleştirilmesinin çok önemli olduğu konusunda hem fikir. 

Öğrenme ve göz sağlığı arasındaki ilişkinin hemen hemen herkes tarafından kabul edilmesine rağmen, ebeveynlerin dikkatinden kaçabileceğini hatırlatan uzmanlar, okul çağındaki çocukların yaklaşık dörtte birinin görmeyi bozan bir kusuru olduğu düşünüldüğünde, bu dönemlerde yapılacak göz muayenelerinin ne denli önemli olduğu anlaşılabileceğini belirtiyor. Bu dönemde yapılan muayenelerde göz tansiyonunun durumu, miyop, hipermetrop ve astigmat gibi görme kusurlarının varlığı, şaşılık durumu ile göz tembelliği başlıca dikkat edilmesi gereken hususlardır. 

Bunlar içerisinde belki de en önemlisi göz tembelliğinin tespitidir. Çünkü göz tembelliği zamanında fark edildiğinde çok kolay tedavi edilebilecekken 7-8 yaşlarından sonra tedavi etmek günümüz koşullarında neredeyse imkansızdır. Tespit edilmeyen göz tembelliği ömür boyu kalıcı görme kaybına yol açabilir.

Kaynak : medya24.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.