Göz Altı Halkalarından Kurtulun!

Gözler, yüzümüzün en çok dikkat çeken bölgesi. Mimiklerimizde en çok kullandığımız, iletişim açısından en az konuşmak kadar etkili olan ve “kalbin aynası” olarak görülen gözlerimizin ve göz çevremizin bakımı da bu nedenle oldukça önemli.

Göz Altı Halkalarından Kurtulun!
17 Şubat 2017 Cuma 14:45

Göz altındaki koyu halkalar ve morluklar, pek çoğumuzun ortak problemi ve ne yazık ki çok da çekici bir görüntü değil. Ne var ki, birkaç pratik güzellik tüyosu ile bu halkalardan kurtulmanız mümkün.

Yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.

Yüzünüzü sıcak suyla yıkadığınızda, göz çevrenizdeki şişkinlik ve koyu renkli halkalar daha da belirgin hale gelir. Soğuk suyla yıkadığınızda ise, göz çevrenizi canlandırabilir ve kendi kendini tedavi etmesini sağlayabilirsiniz.

Göz çevresi bakımını ihmal etmeyin.

Göz çevresi bakımı için geliştirilen pek çok ürün, içerisinde yer alan C vitamini, meyan kökü, arbutin, papatya özü gibi malzemelerde, cildi tahriş etmeden bakım yapmanıza yardımcı olur. Aydınlatıcı etkisi bulunan ürünler de koyu renk halkalarınızın azalmasına yardımcı olacaktır. Cildinizi yaşlandıracak makyaj hatalarından uzak durun.

Güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin.

Sadece yaz aylarında değil, yılın her mevsiminde güneş kremi kullanın. Göz altı derisi oldukça ince ve hassas olduğundan, güneşten kaynaklanan hiperpigmentasyonun önüne geçmeniz ancak bu şekilde mümkün.

Göz makyajınıza ince dokunuşlar yapın.

Göz pınarına yakın bölgeler, koyulukların en çok yoğunlaştığı bölgelerdir. Göz makyajınızı yaparken bu bölgelere ekstra özen gösterin. Hem makyajınızı kusursuz şekilde tamamlamak hem de kullandığınız ürünlerin birikmesini engellemek için, kapatıcınızı ince bir katman halinde ve parmak uçlarınızla masaj yaparak uygulayın.

Renk seçimine dikkat edin.

Göz altı morlukları ve halkalar, genellikle mavi alt tonlara sahiptir. Bu tonu nötralize etmek ve halkalarınızı gizlemek için sarı renkli kapatıcılardansa, donuk şeftali ve turuncu alt tonlu kapatıcı ürünlere yönelin. Ayrıca yumuşak şeftali tonlarındaki underlinerlar ile göz bölgenizi daha da aydınlatmanız mümkün.

Makyajınızı temizlemeyi ihmal etmeyin.

Göz çevresi bakımının en önemli noktalarından biri de makyaj temizleme. Göz makyajı temizliği için seçtiğiniz ürünler de ekstra önem taşıyor. Göz çevresindeki cilt normal cilde göre 7 kat daha hassas olduğundan; cildinizi ovalamadan, tahriş etmeden ve kılcal damarlarınıza hasar vermeden kolay temizlik sağlayan ürünler seçmeye ya da makyaj çıkarıcı doğal yağlara yönelmeye özen gösterin.

Retinoid krem kullanın.

Göz çevresi için üretilen retinoid kremler, içerdikleri A vitamini ve türevleri ile koyu renk pigmentlerin belirginliğini azaltırken, kolajen üretimini arttırarak cildinizin daha transparan olmasına ve halkalarınızın daha az dikkat çekmesine yardımcı olur. Retinoid krem seçiminizde %0,02 yoğunluklu kremlere yönelerek göz çevresindeki tahrişi önlemeniz de mümkün.

Alerjilerinizi ihmal etmeyin.

Vücudunuz alerjilerle savaşmaya çalışırken, bağışıklık sisteminin salgıladığı histaminler, göz altlarındaki şişkinlik ve çatlamış kılcal damarların sebebi olabilir. Herhangi bir şeye alerjiniz varsa, antihistaminik kullanmayı ihmal etmeyin.

Hiyalüronik asit dolgusunu deneyin.

Göz altı halkaları probleminizi estetik müdahale yöntemi ile çözmek isterseniz; Belotero gibi hiyalüronik asit dolgularıyla göz altlarındaki çöküntülerinizi doldurtarak, gölgelerden kurtulabilirsiniz. 

Kaynak : kibrisgenctv.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.