ECOO'nun Görme Yetersizliği Durum Raporu!

ECOO'nun 15 Kasım tarihi Avrupa Parlamentosu'nda Dünya Diyabet Gününde yayınladığı duyuruyu Optik Gazete olarak sizler için tercüme ettik.

ECOO'nun Görme Yetersizliği Durum Raporu!
23 Mart 2017 Perşembe 11:42

Avrupa nüfusu büyüdükçe ve bulaşıcı olmayan hastalıkların yaygınlığı arttıkça, sağlık ve sosyal bakım bütçelerine yönelik baskılar artacaktır. Bu hastalıkları tanımlamak ve tedavi etmek için yollar bulmamız ya da bu hastalıklara sahip olan insanları desteklememiz ve tam ve üretken bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamalıyız. Özellikle görme kaybı, bireyler, toplum ve sağlık sistemleri üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Tedavi ile durdurulabilen ve görme kaybı önlenebilen ilerleyici ve kör edici göz hastalıkların riski yaşlandıkça artar. 2010 yılında, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi'nde 28 milyondan fazla kişinin görme engelli olduğu ve en yaygın görülen göz hastalıklarının katarakt, yaşla ilişkili maküla dejenerasyonu, diyabetik retinopati ve glokoma olduğu tahmin edildi. Bununla birlikte yalnızca katarakt körlüğü, cerrahi olarak geri dönüşümü olan bir durumdur.

Görme bozukluğu, kişilere yük getirir ve yaşam kalitesini düşürür. Görme kaybı, iş kaybının genel bir nedenidir ve bu da gelir kaybı, bağımsızlık ve sağlığı içine alan bir kısır döngüye dönüşür. Aynı zamanda, sağlık harcamalarının, sosyal maliyetlerin ve verimlilik kayıplarının artması da toplum genelinde bir etki yaratır. 2010 tahminlerine göre, global olarak doğrudan ve dolaylı görme kaybı masrafları 2 trilyon 650 milyar doları aşıyor. Görme engelinin önlenmesinde şu anda harekete geçmedikçe, erken teşhis ve erken müdahaleyi iyileştirmedikçe, yaşlanan bir nüfus ve kronik hastalıkların artması sebebiyle bu sorunun önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde artması bekleniyor.

EFAB, ECV ve AB-EYE'ın görüşüne göre, bu bildiri belgesi Avrupa'da dönüşü olmayan görme kaybını önlemede temel olabilecek üç önemli alanı belirlemektedir: araştırma ve geliştirme, erken teşhis ve tanı , tedavi ve hizmetlere erişim. Bu üç unsur en kritik faktörü desteklemektedir: halkın farkındalığını arttırmak ve klinik olarak önerilen aralıklarla düzenli göz ve görme muayeneleri yoluyla göz sağlığının önemini anlamak.

EFAB ve ECV'nin bir parçası olarak, ECOO bu görüş bildirgesini tam olarak desteklemektedir. Bu belge 15 Kasım'da Avrupa Parlamentosu'nda Dünya Diyabet Gününde duyurulmuştur.


 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.