Face ID güneş gözlüğüyle çalışıyor mu?

Apple'ın iPhone X'te yer verdiği Face ID özelliğinin güneş gözlüğüyle çalışıp çalışmadığı merak konusuydu. Craig Federighi, bu konuya açıklık getirdi.

Face ID güneş gözlüğüyle çalışıyor mu?
16 Eylül 2017 Cumartesi 11:54

Apple, hem özellikleri hem de fiyatı ile çok konuşulan yeni telefonu iPhone X ile birlikte Touch ID'yi kaldırdı. Bunun yerine milyonda bir hata yapma olasılığı olduğunu iddia ettiği Face ID'yi ( yüz tanıma özelliği) getirdi. Yüzü belirsiz hale getirebilecek birçok faktöre rağmen sağlıklı çalıştığı iddia edilen yüz tanıma özelliği acaba güneş gözlüğü ile kullanılabiliyor mu?

Yüz tanıma birçok güneş gözlüğü ile çalışıyor!

Apple'ın yüz tanıma özelliği özellikle şapkaeşarp, sakalgözlükmakyajgibi şeylere rağmen başarılı bir şekilde çalışıyor. Apple tanıtım esnasında bu unsurlardan bahsetmişti. Fakat güneş gözlüğü konusuna hiç değinmedi.

17-09/16/iphone-x-face-id-gozlukle-calisiyor-1505537898.jpg

Apple yazılım mühendisliği şefi Craig Federighi, konu ile ilgili sorulara mail yoluyla yanıt verdi. Ona göre birçok güneş gözlüğü kızılötesi ışığın gözlerinizi görmesine izin veriyor. Bu sebeple yüz tanıma sistemi güneş gözlüğü ile kullanılabilir.

Federighi, iPhone X'in çalınması durumunda hırsızın telefonu sahibinin yüzüne tutarak kilidini açıp açamayacağı sorusunu da yanıtladı. Federighi, buna karşı iki önlem olduğunu söyledi. Ona göre eğer iPhone X'e bakılmazsa kilit açılmıyor. Ayrıca telefonun güç ve ses tuşlarına basılı tutulursa yüz tanıma devre dışı kalıyor.

Açıkçası Federighi'nin bu soruya verdiği yanıtlar biraz komik olmuş. Çünkü iPhone X'i sahibinin yüzüne tutan hırsız, sahibinin cihaza bakmasını da sağlayabilir. Ayrıca hırsızlık olayında telefonun tuşlarına basma şansınız hiç olmayabilir. 

Kaynak : shiftdelete.net


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.