Essential'ın Yeni Patenti Ortaya Çıktı!

Görünüşe göre Android'in mimarlarından Andy Rubin, kendi telefonu Essential Phone'u geliştirmekle yetinmeyecek!

Essential'ın Yeni Patenti Ortaya Çıktı!
13 Haziran 2017 Salı 15:43

Android'in mucitlerinden Andy Rubin'in yeni açıklanan Essential Phone cep telefonu piyasaya dahi çıkmamışken, sıradaki planları arasında yeni bir akıllı gözlük olduğu söylentileri duyuluyor.
 

Patently Apple'daki habere göre, Essential'ın sahip olduğu bir patent, firmanın çift lensli akıllı gözlükler düşündüğüne işaret ediyor.

Resimde gördüğünüz gibi gözlük, Snapchat Spectacles'a benzer şekilde normal bir gözlüğü andırıyor. Yani Google Glass'ın Dragon Ball Z Scouter'ına benzeyen tek göz kullanışsız tasarımı gibi değil.

Habere göre, bu akıllı gözlük göz hareketlerini takip edebiliyor ve kullanıcının görüş alanına artırılmış gerçeklik uygulayabiliyor.

Bir şeyin sadece barkoduna bakarak fiyatını görebilmek, gözlükteki artırılmış gerçekliğin pratikteki kullanımına örnek olarak gösteriliyor. Tabii ki sadece bir patente bakarak Essential'ın yeni bir şey üzerinde çalıştığını söylemek zor. Ama Apple'ın da yeni akıllı-özellikler test ettiğini düşününce akıllı gözlüklerin bir geri dönüş yapmasını bekleyebiliriz.

Muhtemelen Essential'ın ilk cep telefonunun piyasaya çıkmasını beklemek, şu an potansiyel ek cihazlara umutlanmaktan daha mantıklı. Neyse ki bunun için çok beklememiz gerekmeyecek çünkü Haziran sonunda Essential Phone'un çıkması bekleniyor.

Kaynak : chip.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.