Erkeklerde Kontak Lens kullanımı

Görme problemlerinin yanında dış görünüşe verilen önem sebebiyle kullanılan kontak lensler artık erkekler tarafından da tercih edilmekte.

Erkeklerde Kontak Lens kullanımı
08 Mart 2017 Çarşamba 10:37

Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesi’ nde bulunan, Türkiye’ nin ilk göz içi ve kontak lens üretim fabrikası olan Anadolu Tıp Teknolojileri AŞ,  2005’ten bu yana faaliyet gösteriyor. Firma, ürünlerini iç ve lojistik merkezi Hollanda olan bir firmayla yaptığı anlaşma çerçevesinde dış pazarda satışa sunuyor.

Fabrikanın üretim müdürü Muhammed Nalbant, oftalmik (gözle ilgili) tıbbi cihaz ürettiklerini aktardı.

Ana üretimlerinin göz içi katarakt ve kontak lens çeşitleri olduğunu ifade eden Nalbant, kontak lenslerin daha çok görme kusurlarının düzeltilmesi ve estetik kaygıyla, diğerinin ise katarakt cerrahisinde kullanıldığını anlattı.

Nalbant, kontak lenslerin, güzel görünüm, öz güven ve özgürlük sağladığı için hekim gözetiminde, gençten yaşlıya herkes tarafından tercih edilebildiğini ifade etti.

Son yıllarda özellikle erkeklerin şeffaf kontak lens kullanımının arttığına işaret eden Nalbant, şunları kaydetti:

“Cinsiyet olarak baktığımızda erkeklerin kontak lens kullanımı, kadınlarla yarışır ölçüde. Son yapılan araştırmalara göre, kadınların yüzde 60’ı, erkeklerin ise yüzde 40’ı kontak lens kullanmayı tercih ediyor. Erkekler, mesleklerine veya hobilerine bağlı olarak görme kusurlarını düzeltmek için kontak lens kullanıyor. Özellikle gözlük kullanımının zor olduğu meslekler, sporla uğraşanlar, yüksek dereceli görme kusuruna sahip kalın mercekli gözlük kullanan erkekler, günümüzde sıklıkla kontak lens kullanıyor.”


Katarakt lensler 50 ülkeye ihraç edilmekte

Yıllık üretim kapasitelerinin yaklaşık 600 bin olduğunu anlatan Nalbant, “Geçen yıl kapasitemizin yüzde 40’ı kadar üretim gerçekleştirdik. Kontak lenslerde ise kapasitemizin yüzde 50’si kadar üretim yaptık.” diye konuştu.

Göz içi katarakt lenslerin hepsini ihraç ürünü olarak gönderdiklerini ifade eden Nalbant, “Göz içi lensleri, Hollanda’daki lojistik merkezimize gönderiyoruz ve oradan yaklaşık 50 ülkeye ihraç ediliyor. Kontak lensleri ise sadece Türkiye pazarında değerlendiriyoruz ama yurt dışına açılma çalışmalarımız sürüyor. Yaklaşık 50 kişilik kalifiye ekiple çalıştığımız fabrikamızda, sipariş durumuna bağlı olarak bu aralar günlük 600 göz içi lensi üretiyoruz.” diye de sözlerine ekledi.

Kaynak : haberart.net


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.