Engelliler Göz Taramasından Geçti!

Sosyal sorumluluk projeleri ve farkındalık yaratacak projelerle sürekli örnek teşkil eden Torbalı Kent Konseyi, yeni bir projeye daha imza attı.

Engelliler Göz Taramasından Geçti!
27 Nisan 2017 Perşembe 09:30

Sosyal sorumluluk projeleri ve farkındalık yaratacak projelerle sürekli örnek teşkil eden Torbalı Kent Konseyi, yeni bir projeye daha imza attı. Konseyin en aktif organı olan Engelliler Meclisi, ilçemizdeki engelli vatandaşlar için göz taraması projesi başlattı. Hayat İçin Her Şey Göz Sağlığı Taraması isimli proje ile üç gün boyunca Torbalı’daki tüm engelli vatandaşlar göz taramasından geçirilecek. 

OP. DR. AHMET HAMDİ ŞENTÜRK MUAYENE ETTİ

Proje Torbalı Kent Konseyi, Torbalı Belediyesi ve Özel Tınaztepe Torbalı Tıp Merkezi iş birliği ile gerçekleşti. Op. Dr. Ahmet Hamdi Şentürk tarafından dün itibariyle taramadan geçirilen engellileri, Torbalı Kent Konseyi Başkanı Cafer Tosun, Engelli Meclisi Başkanı Ruhi Gülercan, meclis yürütme kurulu üyeleri ve Konsey Genel Sekreteri Yüksel Ayata da yalnız bırakmadı.

SAĞLIK ENGELLİLERİN AYAĞINA GELİYOR

Engelli vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen sağlık taramasında bilgisayarlı göz tarama yöntemi ile görme kusuru, göz tansiyonu kontrolleri yapıldı. Taramada hazır bulunan Torbalı Kent Konseyi Başkanı Cafer Tosun, engelli vatandaşların beklentileri doğrultusunda bu çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade etti. Göz taraması için kliniğe gelen engelli ve aileleri de uygulamadan oldukça memnun olduklarını dile getirdiler. Tosun, herkesin engelli adayı olduğunu hatırlattı. Yaklaşık 4 bin engellinin bulunduğu ilçede önemli çalışmalara imza attıklarını ve atacaklarını ifade eden Tosun, “Bugün itibariyle 3 gün sürecek olan göz sağlığı taramasında engelli bireylerimiz ücretsiz yararlanıyor. Burada durumu ciddi olanlar hastanelere yönlendiriliyor. Biz de her aşamada bireylerimizin yanında yer alıyoruz” dedi.

Kaynak : bizimtorbali.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.