EGOD Federasyonu'ndan TİTCK Kurum Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz'ü Ziyaret!

Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu TİTCK Kurum Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz'ü ziyaret etti.

EGOD Federasyonu'ndan TİTCK Kurum Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz'ü Ziyaret!
19 Mayıs 2017 Cuma 09:44

Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurum Başkanı Dr. Hakkı Gürsözziyaret etti. Ziyarette optik sektörünün gündeminde olan problemler ele alınarak, çözüm yolları üzerinde konuşuldu. Toplantıyla ilgili Egod Federasyonunun Optik Gazete'ye yaptığı açıklamayı sizlerle paylaşıyoruz.

18 Mayıs 2017 günü Federasyon Başkanımız Kamil Nuri Gizer, Federasyon Başkan Yardımcımız Hüseyin Fatih İşçimen ve Federasyonumuz Eğitim ve Mevzuat Komisyonu Başkanı Taylan Küçüker'in katılımlarıyla Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanımız Sayın Dr. Hakkı Gürsöz makamında ziyaret edilmiş, Yaklaşık bir saat süren toplantıda mesleğin öncelikle gündemde olan devamında kronikleşen problemleri ele alınmış ve ortak bir anlayışla çözüm yolları müzakere edilmiştir.


Ziyaret kapsamında öncelikle SGK tarafından Medula Optik Programı üzerinden duyurusu yapılan optisyenlik müesseselerinin firma tanımlayıcı numaralarının TİTCK tarafından ÜTS'ye toplu aktarımı yapılarak işlemlerin kolaylaştırılması talep edilmiştir.

TİTCK tarafından hazırlanan ve cemiyetimizinde görüşünün talep edildiği Optisyenlik Müesseseleri Tabela ve Vitrin Standartları Kılavuzu ile ilgili görüş önerilerinin yer aldığı dosya Kurum Başkanımıza takdim edilmiştir.

İnternetten optik gözlük satışı ve reklamı yapmak suretiyle ve reçete uygulaması yapan "Optikbu.com" sitesine erişim engeli talep edilmiş, internet üzerinden reçeteye tabi optik ürünlerin satışının kesin bir şekilde engellenmesini mümkün kılacak yasal düzenlemeye olan ihtiyaç dile getirilmiştir.

Optisyenlik müesseselerinin çalışma saatlerinin İş Kanunun amir hükümlerine uygun hale getirilmesi yönündeki taleplerimizi içeren raporumuz kurum Başkanımıza iletilerek ilgi dosyamız kendilerine takdim edilmiştir.

YÖK Başkanlığının 19.04.2017 tarihinde 27456 sayı ile yayınladığı yazı ekinde yer alan sağlık hizmetleri sınıfında kabul edilen ön lisans ve lisans programları içinde sayılan Optometri ön lisans programının varmış gibi gösterilmesinden optisyen ve gözlükçüler olarak duyduğumuz rahatsızlık ifade edilerek, optometri yi defakto olarak ülkemizde hayata geçirmek isteyen çevrelerin ticari endişe ve hesapları dile getirilmiştir. Federasyonumuzun optometri karşıtı görüşleri kurum başkanımızla paylaşılarak, bu gibi gayretleri etkisiz kılmak adına yapılması gereken çalışmalar paylaşılmıştır.

Kurum Başkanımız sayın Dr. Hakkı Gürsöz de TİTCK nın Optisyen ve Gözlükçüleri bir sağlık meslek mensubu olarak gördüklerini ifade etmiştir.

Kurum başkanımıza ziyaretimiz sırasında gösterdiği yakın ilgi ve alakasından dolayı tüm meslektaşlarımız adına teşekkürlerimizi sunarız.

Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.